Beszélő babakezektől a Holdkirály palotájáig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 18. bencze.aron


Minivilág Matiné – Beszélő babakezek
(Budapest, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtár – 2013. január 19. szombat, 11:00)

A Minivilág Matinén Nyulász Péter Beszélő babakezek című könyvének második kötetével ismerkedhetünk meg közelebbről bábok, dalok és hangszerek segítségével. A matinén meglepetés is vár minden apróságra, hiszen a könyv verséből készült dal is hallható lesz majd Kárász Eszter és egy meglepetés vendég előadásában. A program végén hangszersimogató is várja a gyerekeket, ahol megismerkedhetnek a fuvolával, az ukulelével és a furulyával is.

Vedd fel a fonalat! – Családi nap
(Budapest, Iparművészeti Múzeum – 2013. január 19. szombat, 11:00)

Az Iparművészeti Múzeum különleges, családi nappal ünnepli a Magyar Kultúra Napját! A programok között lesz csipkeszakértés, gyorstalpaló kötéstanfolyam, kártyás szövés, csipkebemutató, csipketotó, kulisszatitkok – nem csak haladóknak! Várnak mindenkit, aki szeretne megtanulni kötni és horgolni, vagy egyszerűen csak felelevenítené az alapokat. A csipketotót helyesen kitöltők között pedig a rendezvény végén ajándékokat sorsolnak ki!

Téli Sportágválasztó
(Budapest, Városligeti Műjégpálya – 2013. január 19-20., 09:00)

A Téli Sportágválasztó egy mindenki számára kortól függetlenül, ingyenesen látogatható rendezvény, melynek a téli szezonban a legtöbbet látogatott fővárosi sportlétesítmény, a Városligeti Műjégpálya ad otthont. Több, mint tizenöt sportággal lehet majd találkozni a helyszínen és akár már a rendezvény ideje alatt el lehet indulni a versenyszerű sportolás útján. Különböző bemutatók, játékok színesítik majd a programokat illetve hírességek, élsportolók is tiszteletüket teszik majd a téli sportok hétvégéjén.

A Holdkirály palotája
(Veszprémi Kabóca Bábszínház – 2013. január 20. vasárnap, 11:00, január 22. kedd, 10:00, január 23. szerda, 10:00)

A mesejáték főhőse, Barid nagy bajba kerül: szerelmét elrabolja a Holdkirály… Braid sok viszontagság, ármány közepette indul imádott hölgye megmentésére, útja során megjárja a vizek mélyét, az ég magasságait, szárnyra kel a széllel és számos állatkirállyal akad dolga. Te is segíthetsz kiszabadítani a szépséges leányt : locsogj, mint a tenger, kopogj, mint a kövek, ciripelj, mint a kabócák, s meglátod a szerelmesek újra egymásra találnak! Az előadást 4 éves kortól ajánljuk.

Nők, szőnyegek, háziipar
(Budapest, Néprajzi Múzeum – 2011. június 24. – 2013. január 20.)

A kiállítás a Néprajzi Múzeum gazdag gyűjteményéből válogatva mutatja be a 19. század tárgyi örökségét, de mutatja az örökség összegyűjtésének folyamatát és az újabb átgondolásokat, újabb alkalmazásokat is – a kiállítás Ardai Ildikó iparművésznő szőnyegeivel zárul. A tárlat alapvetően nőkkel kapcsolatos társadalom- és ipartörténeti folyamatokat mutat be, érintve a 19. századtól megváltozó női szerepeket, a női munka gazdasági integrációjára tett kísérleteket.

Újévi fogadalombetartó közös edzés (Futás)
(Budapest, Margitsziget – január 19., szombat, 10:00)

Szóval kitaláltad, hogy 2013-ban véghez viszel egy komoly sportteljesítményt? Ebben az esetben nincs más hátra, mint előre, fel kell készülni, hogy ne készülj ki a nagy napon. Egyedül is meg tudod csinálni, de néha nem árt egy jó társaság motivációja. Mi fog történni? Lelkesítő beszéd utáni kb. egy órás közös futás.