Bőröndben érkezett Európába egy afgán kisfiú

Bőröndben tette meg az utat Afganisztántól Olaszországig egy ötéves afgán kisfiú, akit a hatóságok a velencei kikötőben mentettek ki az emberkereskedők kezéből - számolt be a szerdai olasz sajtó.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 19. szabo.daniel

Bőröndben tette meg az utat Afganisztántól Olaszországig egy ötéves afgán kisfiú, akit a hatóságok a velencei kikötőben mentettek ki az emberkereskedők kezéből – számolt be a szerdai olasz sajtó.


A velencei kikötőben dolgozó vámőrök figyeltek fel egy afgán férfi kerekes bőröndjére. Arra azonban nem számítottak, hogy a hatvanszor-harminc centiméteres poggyászban egy összekuporodott kisfiút találnak – írták az olasz újságok.

Az ötéves Aszimra már egy olasz család vigyáz. “Szállítója”, egy Olaszországban élő afgán férfi, házi őrizetben válaszolt az őt emberkereskedelemmel vádoló rendőrség kérdéseire.

Először a kisfiú rokonának nevezte magát, későbbi verziója szerint Németországba, szüleihez vitte volna a gyereket.

Egyelőre az tűnik biztosnak, hogy a gyerek hónapokkal ezelőtt kelt útra Afganisztánból, és a Velencéig tartó közel 7 ezer kilométert Iránon, Törökországon és Görögországon keresztül tette meg. Velencébe a férfi a görög Pátrából hajóval hozta magával.

A lapok arra emlékeztettek, hogy nem Aszim az első afgán kiskorú, akit a velencei kikötőben találtak meg. A kamionok rakterében, járművek csomagtartójában, teherhajókon egyre több gyereket próbálnak meg becsempészni Európába.