Cápa fogai közül mentette ki a lányát az édesanya!

Édesanyja mentette meg az életét annak a 15 éves lánynak, akit egy gyilkos cápa támadott meg Floridában - írja a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 16. bencze.aron

Édesanyja mentette meg az életét annak a 15 éves lánynak, akit egy gyilkos cápa támadott meg Floridában – írja a Blikk.


Valeh Levy és lánya, Sydney (15) szörfözni indult a támadás napján a népszerű New Smyrna strandra. Alighogy megmártóztak a tengerben, a lányt lerántotta a szörfdeszkájáról egy bikacápa, és lehúzta magával a víz alá. Az ijedt tinédzsernek először sikerült a felszínre bukkannia, és vissza akart mászni a deszkára. Rémülten látta azonban, hogy a lábán hatalmas seb tátong, amelyből ömlik a vér. A cápa ekkor újra támadásba lendült, és le akarta rántani a mélybe.

A lány anyja ekkor magához tért a sokkból, és Sydney után nyúlt. “Emlékszem, arra gondoltam: olyan nincs, hogy ez a vadállat elragadja a lányomat!” – mondta később. Valeh megragadta Sydney vállát, és minden erejével húzni kezdte a lányt, hogy kiszabadítsa a cápa fogai közül. Centiről centire sikerült a saját szörfdeszkájára húzni a sebesült tinédzsert – időközben a többi szörfös is látta, hogy bajba kerültek, és odaeveztek. Végül ki tudták vontatni Sydneyt a partra.

A mentőorvosok már várták őket – időközben ugyanis egy másik tinédzsert is megtámadott egy cápa, mindössze pár méterre tőlük. Sydneyt kórházba vitték és megoperálták, a partszakaszt pedig lezárták a két támadás után. A bikacápa különösen agresszív fajta; a sekély vizet szereti, ahol kedvére vadászhat zsákmányra. Az egyik legveszélyesebb ragadozónak számít, és akár 300 kilósra is megnőhet – írja a Daily Mail.