„Családi Kaleidoszkóp” fotókiállítás

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 06. czefernek.lena

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter jelenlétében adták át a díjakat a  Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Családi Kaleidoszkóp néven meghirdetett fotópályázat nyerteseinek a hétvégén, a Millenárison.


 

A fődíjat Márkus Gábor családi fényképe nyerte el. A zsűri elnöke, Süveges Gergő a díjátadó megnyitójában köszöntötte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert, akia díjakat felajánló cégek képviselőivel együtt gratulált a nyerteseknek.

A NEFMI pályázatának célja az volt, hogy Magyarország soros uniós elnökséghez kapcsolódóan felhívja a figyelmet a családok, illetve a gyermekvállalás támogatásának fontosságára. A magyar elnökség a kérdést az elmúlt fél év során prioritásként kezelte.

A kiírásra több száz fotó érkezett Európa számos országából, Magyarország mellett Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból, Finnországból, Ukrajnából, Romániából és Lengyelországból.

Az európai családok sokszínűségét mutatja be a zsűri által legjobbnak ítélt tizenhat képből készült kiállítás is. A tárlat képei híven tükrözik a „Családi Kaleidoszkóp” fotópályázat mottóját, amely szerint családban élni jó és érdemes.

A kiállítás augusztus 1-jéig látható a Millenáris Parkban, a teljes képgyűjtemény a kaleidoszkop.kormany.hu oldalon tekinthető meg.