Családokkal a családokért

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 2006 novemberében indította útjára karácsonyi szeretetcsomag akcióját, az Angyali Csomagküldő Szolgálatot (ACSSZ).

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 23. szabo.daniel

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 2006 novemberében indította útjára karácsonyi szeretetcsomag akcióját, az Angyali Csomagküldő Szolgálatot (ACSSZ).


A NOE-hoz egész évben folyamatosan érkeznek segítségkérő levelek, melyek száma karácsony környékén mindig drasztikusan megemelkedik. Sok család számára még a mindennapi betevő előteremtése is nehézségekbe ütközik, így az ünnep csak szorongást, félelmet kelt bennük. Az Angyali Csomagküldő Szolgálat a „sok kicsi sokra megy” elvéből kiindulva működik immár 7. éve, hogy ezeknek a nehéz helyzetben levő családoknak is szebb, boldogabb karácsonya lehessen.

Köszönjük már feliratkozott angyalainknak, hogy általuk még többet tehetünk a családokért. Különösen meghatva olvastuk egy tavalyi megajándékozott család jelentkezését, akik leírták, hogy idén, mivel kicsit már jobban megy a soruk, mindenképpen szeretnének ajándékozóvá válni. Tavalyról kaptunk olyan visszajelzéseket is, hogy voltak adományozók, akik az ünnep elmúltával is szívükön viselték „karácsonyi családjaik” sorsát, és mivel lehetőségükben állt, az év további részében is támogatták őket. Örömmel tapasztaltuk, hogy nemcsak egyéni jelentkezések érkeztek, hanem nagycsaládos csoportok és más közösségek is összefogtak a családok és annak érdekében, hogy a kevésbé jómódú családok is részt vehessenek az ajándékozásban.

Továbbra is várjuk olyan jólelkű családok jelentkezését, akik örömmel segítenék a karácsonyi akciót, és vállalnák, hogy egy-egy család névtelen angyalaivá váljanak az idei karácsonyra.

Tavaly 400 csomagot sikerült közvetítenünk, kérjük, segítsen Ön is, hogy idén még több család számára tehessük gondtalanabbá az ünnepet!

Fontos tudnivalók: a családok leginkább tartós élelmiszernek, édességnek, játéknak, könyvnek, meleg ruhának örülnek. A csomagon a NOE (1056 Bp., Március 15. tér 8.) címe szerepeljen, az esetleges visszaélések elkerülése végett. (A postaköltség a felajánlás része, sajnos a NOE szűkös anyagi keretei miatt nem tudja vállalni.)                        

Az angyalok jelentkezését a noe [at] noe [dot] hu e-mail címre várjuk. A jelentkezésnél kérjük, jelöljék meg azt is, hogy milyen jellegű ajándékot küldenének a legszívesebben, pl. elsősorban lánynak/fiúnak való ruhát, cipőt stb. Az Egyesületnek küldött levél tárgyában a következőt kell feltüntetni: ACSSZ 2012 – angyalok.