Csokoládé, Halloween és kalandtúra – mit csináljunk a hétvégén?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 04. czefernek.lena

Nem tudjátok még, milyen programot tervezzetek a családnak hétvégére? Érdemes átlapozni kedvcsináló összeállításunkat!


Padlás matiné

Budapest, Millenáris, november 6. 09:30
A Millenáris igazi matinéhangulattal vár mindenkit vasárnap délelőttönként. Hatalmas szőnyegek, babzsákok és párnák gondoskodnak majd a kényelemről, a szórakozásról pedig kreatív játékok, barkácssarok és véget nem érő mesefolyam.

Őszi Orchidea és Bromélia Kiállítás

(Budapest, Vajdahunyadvár – november 4-6.)

Mindazok, akik maguk is meg akarnak győződni az orchideák csodás erejéről, meg szeretnének ismerkedni e gyönyörű virágok másik, hasznos oldalával is – látogassanak el november 4-6. között a Vajdahunyadvárba, ahol minden nap virágkötészeti bemutató várja a látogatókat.

Zenebona – Ne csak hallgasd!

Kreatív játék hangokkal és hangszerekkel Budapest, Művészetek Palotája, november 5. 11:00
Móka és kacagás dallamokba öntve, hiszen zenélni jó! A Művészetek Palotájában a gyerekek improvizációra, zenei kreativitásra épülő tevékenység közben fedezhetik fel eddig ki nem aknázott muzikális képességeiket, és élvezhetik a “zenecsinálás” felhőtlen örömét.

Álom-álom, kitalálom

(Budapest, MÜPA – november 5. szombat, 10:00)

A Veszprémi Kabóca Bábszínház előadása: Mira virágoskertjének dísze a szerelem rózsája, amit a Szeretetlen Boszorkány egy napon elrabol. A ritka kincset a lánynak vissza kell hát szereznie. Egy rejtélyes kastélyba vezet az útja, ott találkozik Mira Balassi Bálinttal és Szindbáddal, egy bolondos francia tánctanárral.

Csokoládé Múzeum – Praliné túra

Közös séta csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg. Saját csokoládéjukat is elkészíthetik a részvevők: ostyatálba csorgatnak csokoládét, azt különböző fűszerekkel, színes cukorral, kókusszal, chilivel stb. díszíthetik. Egy díszdobozba helyezve a túra végén hazavihetik, akár ajándékba is adhatják. Amíg a saját csokoládé megdermed, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beül a Filmmúzeumba, ahol egy régi filmet vetítünk le a csokoládé történetéről, különleges drazsék kóstolására is lehetőség nyílik.

Cím: 1162 Budapest, Bekecs u.22.
Tel.: 06-1 401-5000
Fax: 06-1 401-5001

További információ:
www.csokolade-muzeum.hu

Halloween kalandtúra

(Budakeszi Vadaspark – bejelentkezés szükséges)

Kiknek szól? Családoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak a Budakeszi Vadasparkban a Bagolyvár-birodalomban. A résztvevők csapatokat alkotva indulnak a park mögötti bekerített természetvédelmi erdő ösvényén játszódó halloween-i kalandokra.

Mesék könyve Holle anyó

A Batyu színház előadása, óvodásoknak és kisiskolásoknak.

„Volt egyszer egy szép ország, abban egy szép kis falu, abban meg egy kis porta. Takaros ház, takaros kert, gyümölcsös, baromfiak. Két lánytestvér élt a Háznál. Két mostohatestvér. Gertrúd és Rozália.
Gertrúd gonosz volt, erőszakos, rátarti. Rozália csendes, szelíd és segítőkész.”

Parksarok
1137 Budapest Pozsonyi út 36.
Tel.: 061- 780-2128
E-Mail: parksarok [at] gmail [dot] com
http://parksarok.blogspot.com