Egy test, két lélek – boldogan él a sziámi ikerpár (VIDEÓ)

Két vidám, 22 éves kamasz lány, születésüktől fogva jó testvérek, szeretnek együtt úszni, biciklizni, zongorázni. Abby és Britany azonban egy test, két lélek, mivel sziámi ikerpárként jöttek a világra. Az alábbi videó tanúsága szerint azonban ők koránt sem bánatosak emiatt. Csinosak, barátságosak, mosolygósak és iskolába járnak, egyiküket már el is jegyezték.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 15. czefernek.lena

Két vidám, 22 éves kamasz lány, születésüktől fogva jó testvérek, szeretnek együtt úszni, biciklizni, zongorázni. Abby és Britany azonban egy test, két lélek, mivel sziámi ikerpárként jöttek a világra. Az alábbi videó tanúsága szerint azonban ők koránt sem bánatosak emiatt. Csinosak, barátságosak, mosolygósak és iskolába járnak, egyiküket már el is jegyezték.


Az ikrek között mindig speciális kötelék van, de Abby és Brittany Hensel számára ez az átlagosnál is szorosabb. Ők ugyanis sziámi ikerpárként látták meg a napvilágot, mégpedig az egyik legritkább formában: két külön fejük és saját testük van, de mindkettőjüké torzó, aminek előfordulási esélye egy a milliárdhoz. Születésükkor az orvosok felkészítették a szülőket, hogy a lányok valószínűleg egy napot sem élnek majd. Ennek 22 éve.

Azóta a vidám páros elvégezte az iskolát, jogosítványt szerzett és megpróbál boldog, teljes életet éln, és ezidáig szinte teljesen észrevétlenül tették mindezt. Most azonban útban vannak a világhírnév felé, saját valóságshowjuk jóvoltából. Az Abby és Brittany jelenleg az Egyesült Államokban van műsoron, és a lányok életét követi nyomon az egyetemi diploma megszerzésétől kezdve a munkakeresésen keresztül európai körútjukig. A testvérpár reméli, hogy megmutathatják, mennyire különböző személyiséggel rendelkeznek ők ketten, akik saját vágyakat szövögetnek házasságról, gyermekvállalásról. De arról egyelőre nem beszélnek, hogyan boldogulnak a fiúkkal.

Minden esetre a lányokhoz hasonló ikerpárok közül (két fejük és külön gerincoszlopuk van, amely a medencénél olvad egybe) kevesen élték meg a felnőttkort a történelem folyamán. Abby és Brittany külön szívvel, külön nyelőcsővel és gyomorral él, valamint három vesével, két epehólyaggal, négy tüdővel (amiből kettő egybefüggő) rendelkezik, de májuk, mellkasuk közös, és a vérkeringésük, valamint részlegesen idegrendszerük is összekapcsolódik. Törzstől lefelé pedig olyanok, mint mi. Születésükkor volt egy harmadik kezük, ami nem fejlődött ki rendesen, és 12 évesen eltávolították. Ekkor gerincükön is korrekciót hajtottak végre, hogy légzésüket megkönnyítsék.

Szüleik a kezdetektől fogva elutasították szétválasztásukat, mert akkor mindkét gyermekük egy kézzel és lábbal élhetne, tolószékbe kényszerítve. A lányok egyébként vidám, ám egymástól teljesen különböző személyiséggel rendelkeznek, s mindkettejüknek megvan a saját hobbija. Különbözőségük ellenére ritkán veszekednek, viszont közösen úsznak, bicikliznek, zongoráznak, megcsinálják egymás haját és sminkjét is, méghozzá úgy, hogy megosztják egymás között a szükséges mozdulatokat. Mindkettejüknek saját jogosítványa van, de állítólag Abby vadabbul vezet.

Egymás között egyetlen egyszer esett szó a szétválasztásukról, mikor kisgyerekként Brittany ágynak esett tüdőgyulladással. Abby ekkor szeretett volna testvérétől elszakadni, de mikor látta nővére szomorúságát, megígérte neki, hogy sosem hagyja el, és beveszi a gyógyszereket gyógyulása érdekében. Néhány évvel ezelőtt felröppent a pletyka, hogy Brittanyt eljegyezték, de mostanáig csak találgatások folynak arról, hogy mi lesz a lányokkal, ha egyikük nem kedveli a másik választottját? Ők minden esetre a tévéshow bemutatása óta boldogabbak, mint valaha, és ha arról kérdezik őket, milyen is sziámi ikerpárnak lenni, egy viccel ütik el a dolgot: “Az a jó benne, hogy mindig van kivel beszélned és sosem érzed magad egyedül!”