Életmentő agyműtét vár a súlyosan beteg magyar kisfiúra

A kétéves Áron életmentő agyműtétjére a közmédiának köszönhetően gyűlt össze 15 millió forint. Az elmúlt hónapokban a közösségi oldalakon gyűjtést, az interneten aukciót szerveztek, sőt még jótékonysági koncertet is tartottak a beteg kisfiúért.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 17. bencze.aron

A kétéves Áron életmentő agyműtétjére a közmédiának köszönhetően gyűlt össze 15 millió forint.


Elindult Párizsba az a beteg kisfiú, akire életmentő agyműtét vár a francia fővárosban. Korábban a közmédia több műsora is foglalkozott a kétéves Áron történetével, ennek is köszönhető, hogy a műtétre végül összegyűlt a pénz.

“Áron nincs túl jól, nagyon sokat alszik meg nagyon sok rohama van (…)Nagyon izgatottak, nagyon stresszesek vagyunk, fogalmunk sincs, hogy mi van előttünk, csak reméljük, hogy valami jó” – mondta a Híradóban Áron édesapja.

A kétéves kisfiú naponta többször is epilepsziás rohamot kap és összeesik. Egy nagyon ritka agyi elváltozással született, amin a gyógyszerek nem segítenek, azonban szervezete fejlődni sem tud, ezért kell megműteni egy párizsi gyermek idegsebészeten. A beavatkozás azonban 15 millió forintba kerül, amit a család egyedül nem tudott előteremteni.

Áron történetét novemberben mutatta be először a Híradó és a Kossuth Rádió Krónika című műsora, decemberben pedig az m1-en a Megoldások Magazinja is foglalkozott a sorsával. Az adások után sokan telefonáltak az MTVA közönségszolgálatához, hogy segítsenek.

Az elmúlt hónapokban a közösségi oldalakon gyűjtést, az interneten aukciót szerveztek, sőt még jótékonysági koncertet is tartottak a beteg kisfiúért. Öt hét alatt több mint ezren gyűjtötték össze a szükséges pénzt.

Áront először egy hétig megfigyelik majd az orvosok, s ezt követően megműtik. Szülei szerint a kisfiú bátran viselkedik és remélik, hogy a műtét után teljes életet élhet majd.