Élőben nézhető Nancy szülése

Dr. Nancy Salgueiro ottawai manuálterapeuta, vagy ha úgy jobban hangzik, csontkovács, egyedülálló lépésre szánta el magát. Könnyen lehet, hogy több millióan fogják online követni a szülését!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 13. szabo.daniel

Dr. Nancy Salgueiro ottawai manuálterapeuta, vagy ha úgy jobban hangzik, csontkovács, egyedülálló lépésre szánta el magát. Könnyen lehet, hogy több millióan fogják online követni a szülését!


Nancy bárkit szívesen lát, fel lehet iratkozni a levelezőlistájára, amelyen mindenkit időben értesít az eseményekről, vagyis arról, mikor kezdődik a vajúdás. A mai napon, október 12-én már csak öt nap van hátra a szülés számított időpontjáig.

Nancy honlapján eleve láthatunk videofelvételeket két gyereke születéséről, és igazság szerint a YouTube-on is jó sok otthon szülést bemutató videót lehet látni. Nancy kezdeményezése azért egyedülálló, mert élőben, minden apró részlettel egyetemben először láthatnak az érdeklődők természetes szülést a világ bármely pontjáról, ahol internet van. Sokaknak a szülés látványától, említésétől is felfordul a gyomruk, de éppen ez az egyik olyan dolog, amin Nancy változtatni szeretne: “a mi kultúránk elutasító a szüléssel szemben, félelmetes, veszélyes, sőt gyomorforgató dolognak tartja, noha távolról sem az!”

Miért szánta rá magát?
Nancy Salgueiro manuálterápiás tanulmányai során szembesült először azzal, hogy a kezelésekre hozott kisbabákon milyen sérüléseket okoztak egyes, a kórházi szülések során rutinszerűen alkalmazott eljárások. Mély hatást gyakorolt rá az a tény, hogy egy természetes, normális folyamat kórházba, orvosi kézbe kerülése és az ebből fakadó beavatkozások sorozata milyen kedvezőtlen hatással lehet az anya és a baba egészségére. A manuálterápián belül tanulmányai 2003-as befejezése után a szülés körüli időszak problémáira szakosodott. Nancy úgynevezett birthcoach, szülésre felkészítő tanfolyamokat tart, otthon szüléseket kísér, és segít a szülés után esetleg felmerülő panaszok orvoslásában. Saját két gyerekét is otthon szülte. Nagy port felverő mostani akciójával pedig az a célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét a természetes szülésre, az otthon szülés előnyeire, egyben jelezze, hogy félelem nélkül, örömmel áll a szülés elébe, és azt sem bánja, ha boldogságát a fél világ egyenes adásban nézheti. “Nagyon fontos, hogy a nők tisztában legyenek a szülés valódi természetével, hogy lássák, mi a normális, hogy tisztában legyenek azzal, mi vár rájuk, amikor majd szülnek.”
“Szeretném, ha minél több nő élhetné meg a szülését igazán erőt adó, biztonságos, gyengéd eseményként. Ez a cél vezérel a munkámban és a magánéletemben is” – olvashatjuk Nancy honlapján.

Nancy Facebook oldala.