Előkerült a kenus! – egy feleség megpróbáltatásai + videó

Szinte minden médium vezető hírként kürtölte világgá: az elveszettnek hitt Rakonczay Gábor kikötött Antiguán. A világrekordot felállító kenus elsőként feleségét értesítette arról, még él!  Tom Hanks nagysikerű Számkivetettje ezúttal a valóságban játszódott le. Ezúttal happy enddel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 26. bencze.aron

Szinte minden médium vezető hírként kürtölte világgá: az elveszettnek hitt Rakonczay Gábor kikötött Antiguán. A világrekordot felállító kenus elsőként feleségét értesítette arról, még él!  Tom Hanks nagysikerű Számkivetettje ezúttal a valóságban játszódott le. Ezúttal happy enddel.


„Szia, Gábor vagyok!” Három egyszerű szó. Egy szerető feleségnek, aki másfél hónapja semmit sem halott férjéről, azonban a világ. Vajon mit érezhetett akkor, mikor éjfél környékén megcsörrenhetett a telefonja? Vajon összeszorult a gyomra, hogy ilyen lehetetlen időpontban hívják? Vagy tudta, hogy a férje lesz a hívó?

Rakonczay Viktória elképesztő optimizmusról tett tanúbizonyságot az elmúlt időszakban. Rajta kívül talán már senki sem bízott abban, valaha is láthatják még férjét. Élve vagy holtan. Az óceánon egy kisebb hajót megtalálni szinte ugyanis lehetetlen. Még magyar expedíció is indult Rakonczay Gábor felkutatására. Eredménytelenül. A kenus tájékoztatása szerint hajója még február elején egy vihar hullámai miatt felborult, a kenu teljes elektronikai felszerelése elázott és használhatatlanná vált.

Hat héten keresztül egyetlen életjelet nem tudott a külvilág felé kibocsátani. Felesége azonban egy pillanatra sem adta fel. Hitt abban, férje lesz az első a világon, aki teljesen egyedül, kenuval szeli át az Atlanti-óceánt.

Sikerült neki! Ez a hihetetlen emberfeletti teljesítmény azonban nemcsak Rakonczay Gábor, hanem Viktória érdeme is. Gábor az evezőkkel küzdött heteken, hónapokon keresztül, felesége pedig a szívével. Micsoda lélekerő kell ahhoz, hogy tévéknek és rádióknak sugárzó biztonsággal nyilatkozza napról napra, hogy bízik férjében, és tudja, semmi baja. Miközben hetek óta nem hallotta még a hangját sem.

Gábor tavaly karácsony előtt három nappal hagyta el Lagos kikötőjét (Portugália), és 2012. január 6-án, magyar idő szerint hajnali 1:40-kor érkezett meg a kanári-szigeteki Las Palmasba. Ezt a távolságot a tervezett húsz nap helyett tizenhat alatt sikerült teljesítenie, amivel világrekordot döntött. Néhány napos pihenő után január 25-én indult tovább. A túra második szakaszában Rakonczay 5200 kilométert akart megtenni közel három hónap alatt, tervei szerint április elején érkezett volna célba. Ma március 26-át írunk, Gábor pedig Antiguán kötött ki. Elmondása szerint az utóbbi hetekben nyolc hajó is feltűnt a horizonton, azonban egyik kapitány sem navigálta a kenushoz közel magát.

Az egyébként szokatlan jelenség ellenére Gábor kiállta a megpróbáltatásokat, és rekordsebességgel tudta le a távot. Viktória már lefoglalta a repülőjegyet. Nemsokára ismét együtt lehetnek!

A videóban házaspár korábbi interjúját nézhetik meg egy másik hihetetlen útról.