Garantált lesz a sírás

Nem sztárképzés, hanem tehetséggondozás a célja a TV2-n április 20-án startoló új énekes műsornak. Az ének iskolájában Friderikusz Sándor lesz az osztályfőnök, aki ígéri, kesztyűs kézzel bánnak majd a diákokkal.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 10. szabo.daniel

Nem sztárképzés, hanem tehetséggondozás a célja a TV2-n április 20-án startoló új énekes műsornak. Az ének iskolájában Friderikusz Sándor lesz az osztályfőnök, aki ígéri, kesztyűs kézzel bánnak majd a diákokkal.


Április 20-tól sugározza a TV2 Az ének iskoláját, amelyben 8-14 év közti gyerekek hétről hétre énekelnek, versenyeznek, kiesni ugyanakkor nem fognak.
A műsor házigazdája, osztályfőnöke az a Friderikusz Sándor lesz, aki évekkel ezelőtt bizonyított már hasonló műfajban (is), akkor kicsiket faggatott az élet nagy dolgairól:

Tanártársai, Szulák Andrea, Szandi, Hajós András és Király Viktor lesznek, ők garantálják majd a nebulók szakmai fejlődését. Mint azt Szulák Andrea hangsúlyozta, a műsorban egyetlen dolog számít: a gyermekek boldogsága. Éppen ezért nem a magyar közönség által már jól ismert kiesős rendszerben versenyeztetik a fiatalokat, nem lesz vesztes, a teljes csapat együtt marad a műsor legvégéig.

Friderikusz Sándor azt is elárulta, céljuk, hogy a tizenhat gyereken keresztül azok családjait is közelebb hozzák a nézőkhöz, így a műsor messze túlmutat majd egy szimpla tehetségkutatón.
Szandi, aki maga is kilenc éves volt mindössze, amikor már musicalekben játszott (Nyomorultak, Bestiák), első lemeze is 13 évesen jelent meg, játékos, mókás tanulás keretében szeretné átadni tapasztalatait, nem szeretne szigorú tanár lenni.
Szandi 9 évesen énekel:

A készítők a műsort nem is tehetségkutató, hanem tehetséggonozóként aposztrofálják, a tanárok nem is kritizálhatják majd a fiatalokat, csakis egymással, és az osztályfőnökkel, azaz Friderikusz Sándorral csipkelődhetnek.

Kiesés miatt így biztosan nem, az előadások alatt azonban biztos előkerül majd a zsebkendő, ahogyan szerte a világban.

A műsorfajta ugyanis itthon új csupán, világszerte ismert például az  America’s Most Talented Kid című sorozata, de a FOX és az MTV-csatorna is sugárzott hasonlót. Ezeknél is hasonlóbb hozzá – írta a műsort beharangozva az origo – az HBO Masterclass című dokumentumfilm-sorozata, azzal a különbséggel, hogy abban középiskolások vesznek részt, és nemcsak éneklésben, de más művészeti ágakban is megmutathatják tehetségüket. A széria részei – a címnek megfelelően – egy-egy mesterkurzust mutatnak be, amelyet az adott szakma kiemelkedő képviselője tart. A 2010-es nyitó epizódban épp Placido Domingo foglalkozott három ifjú énekessel, de aztán többek között Liv Ullmann és Edward Albee is tanárnak állt.

A 11 éves Tori Kelly az America’s Most Talented Kid-ben

 

Placido Domingo – Masterclass