Gyerek Expo és Múzeumok Fesztiválja – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 12. bencze.aron


16. őszi BabyMarkt Babaholmibörze és Gyerek Expo!
Időpont: 2012. október 13. szombat
Nyitva tartás:
8 óra – 16 óra
Helyszín: Hungexpo „B” csarnok 1101 Budapest X. ker Albertirsai út 10. I. kapu
www.babaexpo.hu és www.babaholmiborze.hu T: 06-30-235-9700
A belépőjegy ára: 1200.-
Gyerekeknek a belépés ingyenes!

Jegyvásárlás a helyszínen: III. kapu Fórum épületben 7.30-tól, elővételben: TicketExpressz és Ticketpro jegyirodáiban.

Hagyományaikat megőrizve, országosan egy helyen mutatják be a baba-mama és kisgyermek tematikát képviselő cégek termékeit, szolgáltatásait és ajánlatait! Az eltelt évek során, igazi oázissá vált a kismamák, fiatal szülők számára ez a dinamikusan fejlődő rendezvénysorozat, mely rendkívül széles termékpalettával várja ide látogató várandós kismamákat és családokat.

A rendezvényre várnak szeretettel minden olyan kismamát, aki szívesen adja-veszi a babaholmikat.

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Magyar Nemzeti Galériában
2012. október 13., szombat 11 – 18 óráig

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében az egész család számára izgalmas múzeumlátogatást kínál szombatra a Magyar Nemzeti Galéria. Várjuk azokat, akik nem csak kiállításainkra kíváncsiak, hanem szeretnének maguk is alkotni, zenét hallgatni a múzeumi térben, illetve a kerület meghívott díszpolgáraival együtt gondolkodni azon, mit jelent mindannyiunk számára a múzeum. Tárlatvezetésen, kincskereső játékban és hangszerbemutatón is részt vehetnek az érdeklődők. 

Töltse nálunk a szombatot az egész család!

Gyertek, játsszunk sportosan! Programoka Gyorsabban, magasabbra, erősebben! Kiállítás a londoni olimpia tiszteletére című tárlathoz kapcsolódóan

11.00 – 14.00

Ezen a délelőttön mindenki igazán aktív lehet. Különlegességeket ismerünk meg és bepillantunk a sport világába. Mozdulatokat figyelünk meg, rajzolunk, festünk, majd agyagból szobrokat készítünk. A nap végén előfordulhat, hogy közös japánfociba csöppenünk az udvaron.

Kreatív műhely és gyerekmegőrzés

Kincskereső-játék A helyes válaszadók között Szamos ajándékcsomagot sorsolunk ki.

11.00 – 11.30 és 12.30 – 13.00 Kamarakoncert és hangszerbemutató gyerekeknek

Az elsősorban kicsiknek szóló programon a Váci Szimfonikus Zenekar művészei, Kutor Noémi hárfán és Gudor Judit klarinéton a klasszikus zeneirodalom népszerű dallamait szólaltatják meg Vivaldi, Mozart, Haydn és Schumann műveinek segítségével. Az érdeklődők nemcsak megismerhetik, de ki is próbálhatják hangszereiket.

11.30 Sportos családi tárlatvezetés

Közös zenés bemelegítés után a kiállítás sportos képeit keressük.

Helyszín: A épület, földszint
A programon való részvétel díja: 400 Ft/gyerek (14 éves korig, 3 év alatt ingyenes), felnőtt (max. 2 fő) 1200 Ft/fő.

Díszpolgárok vendégségben

15.00 – 17.30

15.00 Operarészletek Verdi és Alban Berg műveiből Sipos Marianna és Kulcsár Janka, a Moltopera énekeseinek előadásában. 

15.30 Képzőművészet a cukrászmesterségben. Szamos Miklós cukrászmester előadása édességkóstolóval.

16.00 Operarészletek Gounod Rómeó és Júliájából Sipos Marianna és Kulcsár Janka, a Moltopera énekeseinek előadásában.

16.30 Galéria az építész szemével. Török Ferenc építész előadása.

17.00 Operarészletektöbbek között Strauss, Debussy és Bellini műveiből Sipos Marianna és Kulcsár Janka, a Moltopera énekeseinek előadásában.

Helyszín: C épület, I. emelet
A programon a Hősök, királyok, szentek című időszaki kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Az Eszter-lánc mesezenekar koncertje

(Budapest, Kacifánt Játszóház – október 13. (szombat), 17:00)

A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Meseerdő közepébe hív a Kacifánt ezen a szombaton minden gyereket és gyereklelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei csendülnek majd fel, miközben a hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét mutatják be, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel.
 

Terézvárosi Búcsú

(Budapest – 2012. október 13-14.)

A nagy hagyománnyal rendelkező Terézvárosi Búcsú idén is látványos, az egész család számára izgalmas, tartalmas kikapcsolódást ígér. Népművészeti vásár, a kerületi nemzetiségek előadóinak fellépése, terézvárosi óvodák, iskolák bemutatkozása, népszerű együttesek koncertje, továbbá színpadi programok, ügyesség játékok gondoskodnak a felhőtlen hétvégi szórakozásról.
 

Kucok

(Budapest, MU Színház – október 14. (vasárnap) 16:00, 17:00)

Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kéri az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak.

 

Egy csepp meglepetés – pályázat

(Budapest – október 8-31.)

Különleges művészeti pályázatot hirdetett meg a Gézengúz Alapítvány. Az “Egy csepp meglepetés” című kezdeményezésen felnőttek és gyerekek, profik és amatőrök, ép és sérült alkotók egyaránt nevezhetnek műveikkel. A pályázat témája: a meglepetések a gyermekek életében. Hiszen a meglepetésteli helyzetek (ajándékok, ünnepek, kirándulások, új közösségbe kerülés, kistestvér érkezése stb.) átszövik és elősegítik minden gyermek fejlődését