Halfesztivál, de kisállat-vásár is a hétvége programjai között

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 15. szabo.daniel

I. Budapesti Halfesztivál
BUDAPEST,
Akvárium Klub
február 15. (péntek) – február 17. (vasárnap)
Az első Budapesti Halfesztivál nem egy hagyományos halászléfesztivál lesz., itt a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a számára legjobb elfoglaltságot, ahol minden megérinthető, érezhető és ízlelhető is lesz. A fesztivál célja mindenekelőtt ösztönözni a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában.

Budapest Boat Show
BUDAPEST, Hungexpo Budapesti Vásárközpont,
G pavilon
Megtekinthető: február 17-ig
A tavalyinál nagyobb területen, több mint 40 motoros és vitorlás hajó sorakozik fel Magyarország kedvenc hajókiállításán február 14. és 17. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállítás fókuszában az innovációk és a klasszikus értékek állnak. A rendezvény kedvéért először mutatják meg a tavalyi Kékszalag győztes kétárbocos katamaránt.

Makaróni karmester
BUDAPEST, Magyar Állami Operaház
15:00
Makaróni Karmester nagy bajban van. Az Operaházban este neki kellene vezényelnie az előadást, de sehol sem találja a karmesteri pálcáját. A 8-12 éves gyerekeknek ajánlott kalandozás alatt az Operaház titkai, a színfalak mögötti világ tárul fel azok számára, akik elkísérik Makaróni karnagy urat. Ő pedig mesél, mesél, az operákról, az épületről…

Valentin Napi Kisállat- és Növényvásár
BUDAPEST, Pecsa Music Hall
február 16. (szombat) – feburár 17. (vasárnap)
A Valentin-napot követő hétvégén ismét megrendezik az Országos Kisállat- és Növényvásárt. A már több mint két évtizedes múltra visszatekintő rendezvény, a kisállatok és növények megunhatatlan, színes kavalkádja gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt tartalmas, élményekben gazdag programot nyújt majd.

Leslie Mandoki és barátai
Man Doki Soulmates
BUDAPEST, Művészetek Palotája
19:30
A rockkultúra ikonjai lépnek fel ezen az estén a Müpában. A legendás muzsikusok közös ismertetőjegye, hogy egytől egyig Mándoki László barátai. Az itthon csupán egy egykorvolt diszkóvilágsláger (Dschinghis Khan — 1979) nyomán ismert hazánkfia Európa egyik legbefolyásosabb zenei producere.

Made in Hungária
ZALAEGERSZEG,
Hevesi Sándor Színház
19:00
A hatvanas évek elején ki- majd visszadiszidál egy tipikusan angyalföldi család: Fenyőék. A fiatal Mikibe (történetünkben Ricky) mélyen beleívódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a Marlboro, a hawaii ing, és mindenekelőtt a rock and roll. A kinti élmények hatására elhatározza: zenekart alapít.

Mesék szárnyán a Föld körül
Oroszország
BUDAPEST, Főnix Kultúrműhely
10:00
Az Új Akropolisz Varázsköre mesés, játékos, dalos-táncos képzeletbeli Föld körüli útra hívja a 3-12 éves gyerekeket, ahol alkalmuk lesz megismerkedni távoli népek kultúráival és az ott élő gyerekek meséivel, játékaival, dalaival, táncaival. Februárban Oroszországba visz az utunk, ahol a cári udvarban mesés farsangi mulatságra vagyunk hivatalosak.

Farsangi mulatság
a Kölyök-öbölben!
BUDAPEST, Kölyök-öböl Játékház és Kávézó
11:00
A Farsang ünnepe vízkereszt és hamvazószerda napjai közé esik. A szokásokhoz hűen jelmezekkel ünnepeljük a farsangi mulatságot, űzzük el a telet és együtt keressük a tavaszt és a jó időt a kicsikkel. Ezen a napon fánkkal, habos kakaóval, forral borral is készülünk. Találkozzunk február 17-én, a Kölyök-öbölben!