Harminc alkalommal kezelték félre a négygyermekes anyukát – belehalt

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 11. bencze.aron

A 33 éves, négygyermekes, brit anyukának, Jeannine Harvey-nak azért kellett meghalnia, mert az orvosok harminc alkalommal sem ismerték fel, hogy rákos. Végül már olyan előrehaladottá vált a méhnyakrákja, hogy nem tudták megmenteni az életét – olvasható a Borsonline-on.


Az orvosok azt állították, Jeannine Harvey folyamatos fájdalmai az idegesség, idegrendszeri gyengeség okozza. Mire észrevették, hogy méhnyakrákja van, addigra a tumor elfertőződött és medencecsontra is kiterjedt. Nem sokkal később, a hölgy meg is halt Birminghamben. A család magyarázatot követel a történtekért – írta a The Sun napilap.

Az áldozat nővére Marie Donovan többször is figyelmeztette az orvosokat, vegyék komolyabban a testvére állapotát, de nem hallgatták meg, hiszen az orvostudomány a megérzésekre nem hagyatkozhat. (…) Először decemberben jelentkeztek a panaszok. Hat héttel később a családtagok ismét elvitték a birminghami kórházba a hölgyet, ahol az ultrahangos felvételek alapján azt állították, csak egy cisztával van dolguk. Később azt mondták a csomó eltűnt és valószínűleg szétpukkadt.

Azonban két nappal később a hölgy váratlanul összeesett. Ismét bevitték a kórházba, ahol hetekig kellett várnia egy speciális kezelésre, amikor egy újabb tumort diagnosztizáltak nála, már kétszer akkora volt, mint az előző. „Meg fogok halni” – mondta többször Jeannine Harvey, akit le is filmeztek a családtagok a kórházban. Nem sokkal később elhunyt.