Hogyan szervezzünk pizsamapartit kiskamaszoknak?

8-12 éves kiskamaszok számára nagyszerű móka, ha egymásnál tölthetik az éjszakát. Egy igazán jól sikerült pizsamaparti sok szervezést és leleményességet igényel. Nem árt, ha mi magunk is alaposan rápihenünk előtte…

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 06. czefernek.lena

8-12 éves kiskamaszok számára nagyszerű móka, ha egymásnál tölthetik az éjszakát. Egy igazán jól sikerült pizsamaparti sok szervezést és leleményességet igényel. Nem árt, ha mi magunk is alaposan rápihenünk előtte…


Egy emlékezetes ottalvós buli főbb szabályai:

 

1/ Fektessük le előre a szabályokat és döntsük el pontosan, hány barátját hívhatja meg gyermekünk! Az ideális létszám 4 és 6 között van. Tervezzük meg, ki hol alszik pontosan és hogy meddig engedjük őket fennmaradni.

2/ Vásároljunk olyan nasikat, melyet a gyerekek szeretnek, de azért ne feledkezzünk meg néhány egészségesebb rágcsálnivalóról sem! Válasszunk chips-et, sós perecet, gyümölcslevet, de csempésszünk be nekik friss zöldséget is némi öntettel, melybe mártogatni tudnak.

3/ Gondoljuk ki, hogy mi legyen az est forgatókönyve! Tervezhetünk kreatív programokat, mint például egyéni pizza készítése, de kézműves foglalkozás keretében süthetünk szerencsesütit is. Egy „kincsvadászat” is népszerű lehet, mikor a ház körül és a kertben tárgyakat rejtünk el, hogy később a gyerekek megtalálhassák őket.  

4/ Készüljünk néhány menő filmmel, melyeket kikölcsönözhetünk a közeli videotékából vagy könyvtárból! Jó ötlet előre felmérni, hogy éppen mi jöhet számításba. Erre vonatkozóan legjobb, ha listát kérünk gyermekünktől.

5/ Természetesen a tinik kedvenc zenéi szóljanak az est folyamán! Bátoríthatjuk őket, hogy táncoljanak vagy rögtönözzenek. Nyomjunk a kezükbe hajkefét, kanalat vagy bármi egyebet, hogy rocksztárnak képzeljék magukat és fellépjenek!

6/ Készítsünk nekik társasjátékokat arra az esetre, mikor mi már nyugovóra térnénk! Ezzel kevésbé fognak hangoskodni, mint a többi játékkal korábban.

7/ Nyáron állítsunk fel nekik sátrakat a kertben! Jó ötlet a pizsamapartit a friss levegőn zárni és nem a házban. Vegyük rá a gyerekeket (ami nem lesz nehéz), hogy meséljenek egymásnak tábori rémtörténeteket, miközben tüzet rakhatunk nekik, hogy köré üljenek. Ebben az esetben maradjunk velük, míg a tűz le nem ég.

Néhány fontos tanács:

 – Ha bárki szeretné felhívni a szüleit, engedjük meg! Egy rövid beszélgetés is megnyugtatja a félénkebb vagy ijedtebb gyermekeket, így sokkal jobban telik majd az éjszaka.

 – Tudatosítsuk a kiskamaszokban, hogy mikor kell lefeküdniük, így ők is készen állnak, ha eljön az ideje!