Így csempéssz karácsonyi hangulatot a lakásba!

Nem csupán a szívünket és a lelkünket, a lakásunkat sem árt felkészíteni a karácsonyra! Aki teheti, fogjon neki mihamarabb, a hangulatos, rendezett környezet ugyanis bennünk is békét teremt!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 12. czefernek.lena

Nem csupán a szívünket és a lelkünket, a lakásunkat sem árt felkészíteni a karácsonyra! Aki teheti, fogjon neki mihamarabb, a hangulatos, rendezett környezet ugyanis bennünk is békét teremt!


A karácsony közeledtével egyre nagyobb rajtunk a nyomás: az ajándékok vásárlása, sütés-főzés közepette sokszor maga az ünnepi meghittség illan el. Ugyan  a lakás feldíszítése szintén időigényes feladat, ám garantáltan meghozza gyümölcsét: a hangulatos és meghitt környezetben mi is könnyebben adjuk át magunkat az ünnepi hangulatnak. A díszítéssel együtt járó rendrakás pedig nem csak lakásunknak, nekünk is jót tesz majd! Egy cseppnyi lassítás az ünnepi forgatagban pedig már csak hab a tortán!

Íme, a Családháló néhány tippje ahhoz, hogy lakásunk is ünnepi díszben pompázzon:

Egy üres cserép a folyosón, amely a következő forró nyárra vár, éppen megfelelő ahhoz, hogy ne csak szűkebb környezetünket örvendeztessük meg karácsonyi hangulattal! Néhány (nem törékeny és nem értékes) dísszel együtt földbe szúrt fenyőág garantáltan elnyeri szomszédaink tetszését is!

Ahhoz, hogy a konyhában is ünnepi legyen a hangulat, elég egy aranyos, mintás sütisdoboz, amit remélhetőleg mi magunk töltünk tele karácsonyi finomsággal… persze az sem baj, ha van a kamrában néhány régi gyertyadísz is, ezeket most jótékonysági céllal árusított gyertyákkal tehetjük ki az asztalra, hogy ne csak mi melegedhessünk az ünnep jótékony fényében!

A nappalit bármikor fel lehet dobni néhány ügyes trükkel: grantáltan szebb lesz az álmunk, ha az ünnepekig egy cuki angyalka figyel ránk a polc tetejéről.

Aki pedig a rendezettség híve, annak sem kell lemondania a díszítés öröméről, hiszen néhány jól kiválasztott, a bútorokhoz is harmonizáló darabbal feldobhatjuk még az amúgy is túlzsúfoltnak tűnő könyvespolcot is.

Hagyománytisztelőknek ajánljuk a klasszikus ajtódíszeket:

Akit pedig nem zavarnak az apró cukiságok a lakás különböző pontjain, azok bátran engedjék szabadjára a fantáziájukat: egy aprócska gyertyatartó vagy egy lámpára akasztott dísz, vagy akár egy szépen elhelyezett girland otthonunk minden szegletébe fényt hozhat.