Így ne facebookozz, ha a gyerek a mindened!

Te aki nemrég szültél, és úgy érzed ezt az egész világgal meg kell osztanod az örömhírt, miután végigposztoltad az első hányástól – jobb esetben a fogantatás kimaradt – a szülésig az összes orvosi vizsgálat eredményét, és úgy érzed, olyan dolgot hoztál létre, amire még soha senki nem volt képes, mert rajtad kívül még soha, senki nem szült. Hidd el, lehet, hogy neked életed legszebb napja a szülés – bár nagyon kétlem–, volt kollégád, gimnáziumi osztálytársad és a főnököd nem akarja bámulni azt a véres csomót, aki kijött belőled, még akkor sem, ha a következő Einstein született le a földre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 29. Gyarmati Orsolya

Kedves Anya! Te aki nemrég szültél, és úgy érzed ezt az egész világgal meg kell osztanod az örömhírt, miután végigposztoltad az első hányástól – jobb esetben a fogantatás kimaradt – a szülésig az összes orvosi vizsgálat eredményét, és úgy érzed, olyan dolgot hoztál létre, amire még soha senki nem volt képes, mert rajtad kívül még soha, senki nem szült. Hidd el, lehet, hogy neked életed legszebb napja a szülés – bár nagyon kétlem–, volt kollégád, gimnáziumi osztálytársad és a főnököd nem akarja bámulni azt a véres csomót, aki kijött belőled, még akkor sem, ha a következő Einstein született le a földre.


A pocaklakótól hidd el, mindenki agyvérzést kap, rajtad és a nagyszülőkön kívül kutyát nem érdekel, hogy Bécike megeszi-e már a spenótot, vagy belövellt-e a tejed rendesen. Nem akarnak a reggeli kávé mellett fogatlan mosolygó kisgyereket bámulni, se „Bubóka imádja a kiflicsücsköt” képaláírásokat olvasgatni. Hidd el, ha valaki szül, attól még nem kell agyatlan droid állapotba kerülnie, akinek csak és kizárólag a gyereknevelés köti le minden gondolatát, és nem tud kimászni a pelenka-hordozókendő-szoptatás háromszögéből. Kérlek, a társadalom érdekében, ne kérd arra ismerőseidet, hogy szavazzanak Bucikára, a soha-senki nem hallott róla babaszépségversenyen, hogy megnyerhessétek az ergonomikus dobfékes hiperbabakocsit, amiben Bucikának méltó helye lenne.

Főleg ne kövesd el azt a hibát, hogy a gyereket meg kedvenc állatodat együtt fotózod le, és szívecskéket posztolsz alá.

Ha azt akarod, hogy az ismerőseid a való világban is megismerjenek, az alábbiakat ne tedd meg.

Csak a gyerek minden képen

Tipikus elsőgyerekes magatartás, hogy egyszer csak az illető nő eltűnik a közösségi oldalról, és mindenhonnan egy gyűrött, nyáladzó csecsemő néz vissza. Jó esetben. Rossz esetben először egy kisebb has, egy nagyobb, a végén pedig egy hordó. Igen ő van ott, Bécike, a Pocaklakó – hallgasson Bartos Erikát végtelenített módban, aki ezt még egyszer leírja –, tudjuk. Attól, hogy valaki anya lett, nem kell a profilképe helyére is a gyereket tenni, pláne nyálas babapuszikat, boldogan mosolygó családot, ahol APA (a férj funkció lassan eltűnik, és ez veszélyes lehet – csak szólunk), átöleli a pocaklakót.