Így spóroljon tízezreket gázszámláján

Hat tipp azoknak, akik nem távfűtéses lakásban élnek, és szeretnének akár tíz-húsz százalékot is megtakarítani a fűtésszámlájukon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 13. szabo.daniel

Hat tipp azoknak, akik nem távfűtéses lakásban élnek, és szeretnének akár tíz-húsz százalékot is megtakarítani a fűtésszámlájukon.


Bár idén szerencsére még nem volt óriási hideg, nem árt felkészülni az igazi fagyra. Sokan használnak a főzéshez, melegvízhez, és a fűtéshez is gázt. Ez utóbbinál persze köztudott, hogy a legjobban a jól szigetelő nyílászárókkal, vagy egy gazdaságosabb fűtési rendszerrel lehet megtakarítani, de a jelen gazdasági helyzetben vélhetően keveseknek adatik meg, hogy most cseréltessék vagy építtessék ki ezeket, mivel mindkettő jelentős beruházási költséggel jár. Akinek épp elég, hogy megélhetésére (és esetleg még horribilis hitelére is) költi minden hónapban a fizetését, hasznos lehet a pár alábbi tipp gázszámlája csökkentésére. Annak is érdemes odafigyelnie ezekre, akinek nincsenek anyagi problémái, mert az sem mindegy,  mennyi energiát pocsékol el feleslegesen.

1. Csökkentheti a fűtési hőmérsékletet, ha redőnyt csináltat az ablakokra. Lehet, hogy esztétikailag nem a legszebb látvány, de a fából készült változatai egészen jól is tudnak kinézni. Léteznek hőszigetelős fémváltozatok is, melyek azért különösen hasznosak, mert télen tényleg rengeteg hőt képesek bent tartani a lakásban, nyáron pedig ugyanezt kirekesztik.