Így szervezz gyerekzsúrt!

Szülinap, névnap, gyereknap vagy bármi más megünneplésére összejöhet a gyerekcsapat. A siker titka a gondos előkészítés!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 26. szabo.daniel

Szülinap, névnap, gyereknap vagy bármi más megünneplésére összejöhet a gyerekcsapat. A siker titka a gondos előkészítés!


4-5 éveseknek
Óvodások esetében jól jön, ha előre készülünk valamiféle forgatókönyvvel. Különösen kezdetben elkél némi irányítás, közös játék, hogy oldódjon az elfogódottság.

Ideális helyszín és létszám: Ha elég tágas a lakás és a kert, továbbra is ez a legjobb választás. Szóba jöhet egy közeli játszóház is, ha jól elhatárolható része áll a csapat rendelkezésére. A legjobb megoldás, ha öt-hat gyerekenként egy felnőtt segíti a lebonyolítást, a létszám pedig hat-hét fő (az ünnepelt életkora + 1), de akár húsz gyerekkel is pompásan sikerülhet, különösen, ha van köztük néhány idősebb lány, és a felnőttek elszántak, tettre készek.

Kedvenc programok: Óriási a választék! Hol a rádió? Rejtsünk el egy parányi zsebrádiót bekapcsolva valahol a lakásban vagy a kertben. Aki elsőként megtalálja, elrejtheti a következő körben. Remekül beválik a maskarázás. Nagy halom ruhából, cipőből válogathatnak, és felöltöztethetik egymást kedvük szerint. Utána divatbemutató! Örök sláger a székfoglaló: eggyel kevesebb szék vagy párna kell, mint ahány gyerek van, s amikor elhallgat a zene, mindenki leül valahova. Akinek nem jut hely, kiesik, a következő körben ő kapcsolja ki a zenét.