Így űzze el a bűzt olcsón

A főzés során keletkezett illatok igen gyorsan képesek szaggá átlényegülni a szobákban, amitől nem csak az ember haja, bőre és ruhája lesz büdös, hanem beszívják a szárítón száradó vagy éppen az előszobában fellógatott ruhadarabok, a kárpitok, függönyök, és persze a konyharuha, a hűtő és az edények is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 03. szabo.daniel

A főzés során keletkezett illatok igen gyorsan képesek szaggá átlényegülni a szobákban, amitől nem csak az ember haja, bőre és ruhája lesz büdös, hanem beszívják a szárítón száradó vagy éppen az előszobában fellógatott ruhadarabok, a kárpitok, függönyök, és persze a konyharuha, a hűtő és az edények is. Ha nemigen oldható meg a szellőztetés, mert mondjuk kinn súlyos mínuszok dühöngenek, vagy egyszerűen a lakás beosztása miatt nem lehet hatásos kereszthuzatot csinálni, próbáljon ki pár olcsó és természetes megoldást a szagok semlegesítésére.


Íme az általunk kedvelt filléres szagtalanítók
Ecet

Igaz, hogy az ecetnek is kellemetlen szúrós szaga van, de legalább gyorsan elpárolog és vele együtt a többi bűz is. Helyezzen edényekbe töltött ecetet a konyha, illetve a lakás különböző pontjaira. Akkor is tökéletes megoldás az ecet, ha műanyag edény vette át valamilyen erős ételnek a szagát. Csak öntse tele a tálat ecettel, és hagyja benne éjszakára. Reggelre minden szag garantáltan elillan.
Természetes illóolaj

Már főzés előtt felléphet a szagok ellen, ha egy párologtatóba önt vizet és bármilyen százszázalékos illóolajat. A legjobb ha citrusillatot választ, mert friss, és ha esetleg keveredik az étel szagával, nem lesz annyira gyomorforgató.

Nagyobb lakás esetén is ugyanezt teheti, csak nagyobb adagra lesz szüksége. Válasszon ki egy nem használatos lábast erre a célra. Öntsön bele vizet, valamint illóolajat, és forralja addig, ameddig jó illat nem lesz a helységekben.