Így védd a hajad a károsodás ellen nyáron – 10 tipp!

Mindannyian azt szeretnénk, ha nyáron - és persze nyaralás közben még inkább - ragyogó, erős és egészséges lenne a hajunk. Ha viszont nem figyelünk oda, csúnyán megsérülhet a hajkoronánk, és az egész őszt azzal tölthetjük, hogy a károsodott tincseket próbáljuk helyrehozni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 22. szabo.daniel

Mindannyian azt szeretnénk, ha nyáron – és persze nyaralás közben még inkább – ragyogó, erős és egészséges lenne a hajunk. Ha viszont nem figyelünk oda, csúnyán megsérülhet a hajkoronánk, és az egész őszt azzal tölthetjük, hogy a károsodott tincseket próbáljuk helyrehozni.


Meleg időben ugyanis sokkal több folyadékot veszítünk, mint télen, a folyadékhiány pedig nem csak a bőrt, hanem a hajat is száríthatja és károsíthatja, így fénytelené, repedezetté és töredezetté válhat. De mit tegyünk, hogy ez ne történjen meg? Íme, néhány tipp Katona Mária hajgyógyásztól, hogy a frizuránk fényes és élettel teli legyen:

 1. Hidratáljunk!

A napozás ugyanúgy káros lehet a védtelen haj számára, mint a túl forró hajszárító. A sok napsütés szárít és göndörít, az alulhidratáltság következtében pedig más hatásoktól is könnyebben sérül a haj. Ezért fontos, hogy sok, napi 2-2,5 liter folyadék fogyasztásával, és hidratáló szerek használatával tápláljuk a hajat.

2. Kíméletes hajmosás

A sampon miatt a haj nehezebben szívja fel a természetes olajokat, szárazan pedig könnyebben sérül a napfénytől. Ezért nyáron válasszunk gyengébb tisztítószereket, pl. kondicionáló anyagokat, higított vagy enyhébb samponokat. A hajmosást mindig hideg öblítéssel fejezzük be, ez lezárja a szálak felszínét, és csillogást ad a hajnak.

3. Csak természetesen!

A kiszáradáshoz vezethet az is, ha sok vegyszerrel terheljük a hajat. Ezért amennyire lehetséges korlátozzuk a szőkítők, festékek, és a formázó szerek használatát. Részesítsük előnyben azokat a termékeket, amelyek inkább természetes összetevőkből állnak.