Ilyen az élet tíz gyerekkel!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 07. bencze.aron

Az ember azt gondolná, a közel egy tucat lurkót nevelő családanya megfáradt, gondterhelt, élete állandó harc az idővel. Ám Vassné Gyöngyi (43) erre alaposan rácáfol. A jó kedélyű, nyugodt kismama nem is érti, miért lenne az ő élete nehéz – írja a Blikk.


– Az időmet magam osztom be, a gyerekek pedig rengeteg örömöt és szeretetet adnak. Számomra nincs ennél tökéletesebb élet! – mondta a bulvárlnap Gyöngyi, aki elárulta, férjével csak három gyermeket akartak, de aztán annyira boldoggá tette őket a családi élet, hogy folyamatosan újabb és újabb babát vállaltak. Így mostanra legnagyobb lányuk, Niki 25 éves, a csöppség, Gáborka pedig csak négy hónapos.

Mint írják, a nyüzsgő gyermeksereg ellenére a lakásban katonás rend uralkodik. A tűzhelyen két lábosban fő egyszerre a vacsora, a mosógép annyit megy, hogy átlag kétévente újat kell venni. Bár a tempó feszített és közös nyaralásra évek óta nem jut el a család, a boldogság mégis tökéletes.

– Én választottam ezt az életet, és nem is cserélnék senkivel! – tette hozzá a világ legboldogabb anyukája. Lássuk, hogyan zajlik a tízgyermekes anya egy napja. Az anyuka reggel fél öt előtt tíz perccel kel, felébreszti a gyerekeket. A család megreggelizik: 2 kiló kenyér, 15 zsemle, 2 liter tej, egy rúd felvágott és egy doboz margarin fogy el pillanatok alatt. Reggel hétkor elindulnak iskolába, illetve dolgozni, Gyöngyi otthon marad a kicsikkel. Délután egyig főz, mos, takarít és tereget, majd a gyerekek hazaérkezése után tálalja az ebédet. Délután négyre mindenki hazaér, jöhet a közös játék, majd a vacsora. A család este tízkor kerül ágyba, hogy aztán másnap fél újrakezdődjön a nap – zárul a Blikk cikke.

A családról készült fotókat itt láthatjátok.