Íme, a fájdalommentes szakítás legjobb tippje

Íme, az új recept, hogyan szabaduljunk meg feleslegessé vált kapcsolatunktól: béreljünk fel valakit, aki helyettünk szakít. És esetleg helyettünk is szenved...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 23. bencze.aron

Íme, az új recept, hogyan szabaduljunk meg feleslegessé vált kapcsolatunktól: béreljünk fel valakit, aki helyettünk szakít. És esetleg helyettünk is szenved…


Hol volt, hol nem volt, túl az Óperenciás tengeren, egész pontosan az Egyesült Királyságban egy brightoni férfi, bizonyos Jonathan Kiekbusch, aki felfedezte a szakítás fájdalommentes és leghatékonyabb ellenszerét.

Kiekbusch  jónéhány szerelmi csalódáson juthatott túl, amikor megfogalmazta magában: egy kapcsolat végén az egyik legnehezebb kérdés maga a szakítás. Amikor az addig szeretett férfi/nő elé állni kínos esetleg fájó, és még nehezebb kimondani azt az egyszerű szót, hogy vége.

Nos, a brightoni üzletember magára vállalta milliók keresztjét, és egy egészen új szolgáltatást vezetett be: majd tízezer forintnak megfelelő összegért ő felbérelhető egy szemtől-szembeni szakításra. Persze van olcsóbb megoldás is, kétezer forintért szívesen ír szívhez szóló szakító levelet vagy e-mailt. Ahogy fogalmaz, a szakító fél helyett elvégzi a “piszkos munkát” úgy, hogy senkiben nem marad rossz érzés…, sőt egészen jól járnak mindannyian. Mert mennyivel egyszerűbb egy vadidegen ember szemébe mondani például: “a férfi, akit idáig szerettél nem vállal téged. Szeretett, de már megváltoztak az érzései. Kérlek, hogy a nálad maradt Jo Nesbo könyvet postán küldd vissza…”

Úgy tűnik, nem is olyan bolond ötlet a “bérelt szakítás” ötlete, ugyanis Jonathan már heti 5-6 kapcsolatnak vet véget ezzel a módszerrel. Ez lenne hát az új szakítási metódus 2012-ben? Ez a látszólag személytelen üzenetküldés, ami megóvhat minket a fájdalmas és kínos jelenetektől? Csupán pénzünk legyen elég, amivel megvásárolhatjuk a nyugalmunkat?

Amíg 2011-ben még a közösségi oldalakon való szakítás számított divatosnak – mennyivel egyszerűbb így bejelenteni -, addig úgy tűnik, idén már ez lesz a trendi szakítási forma.

S lehet, hogy 2014-re esetleg eljutunk a teljesen virtuális kapcsolatokig. Mert addigra kialakul a szerelemi- és romantikus kapcsolat iparága is: azaz erre is felbérelhetünk valakit. S ha jól mennek a dolgok, majd átvesszük mi a szerepet, de ha véletlenül tévednénk, hát tévedjen helyettünk a felbérelt szerelmes. Neki még ez is belefér.
Nos, ez hogy hangzik?