Ingyenes állatkerti belépés – programok a hétvégére

Ha jó programot kerestek a hétvégére, ne hagyjátok ki a Fővárosi Állatkertet. Ingyenes belépőt kap minden 2-14 éves gyerek, aki legalább 10 darab kilapított italos kartondobozt  visz.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 07. szabo.daniel

Ha jó programot kerestek a hétvégére, ne hagyjátok ki a Fővárosi Állatkertet. Ingyenes belépőt kap minden 2-14 éves gyerek, aki legalább 10 darab kilapított italos kartondobozt  visz.


Szolnoki Gulyásfesztivál
Szolnok, Városközpont
Szeptember 7-9.
A Szolnoki Gulyásfesztivál 1999-ben indult útjára. Az első fesztiválon 136 bográccsal nagyjából 9.000 versenyző és látogató, míg nyolc évvel később már több mint 700 bográccsal közel 60.000 csapattag, vendég és látogató szórakozott, pihent. A szervezők célja a magyar gulyás étel imázsának megőrzése, bemutatása bel- és külföldön.

Vidéki Színházak Fesztiválja
Budapest, Thália Színház
Szeptember 7-15.
Nagyszabású fesztiválnak ad otthont a Thália Színház szeptember 7-15. között. 12 vidéki színház mondott igent a felkérésre, hogy egy-egy közkedvelt színdarabját előadja a fővárosi és agglomerációból érkező közönségnek. Két olyan előadás is bekerült a programba, amely a júniusi POSZT-on díjat kapott.

Újbuda Jazz Fesztivál
Budapest, A38 Hajó és MU Színház
Szeptember 7-9.
Az Újbuda Jazz Fesztivállal egy folyamatosan bővülő, emelkedő színvonalú, lassan nemzetközivé váló programsorozat létrehozása volt a cél. A Hajón ezen az estén is garantált a minőség, mind ritmusokban, mind pedig légkörben, így hát ha szívesen becsatlakoznál a hazai jazz kedvelők egyik legnagyobb, éves rendezvény sorozatába, irány az A38.

Nyelvparádé
ingyenes
Budapest, Millenáris B csarnok
Szeptember 7-8-9.
A rendezvényen több mint 100 kiállító várja mindazokat, akik számára fontos, hogy idegen nyelveken beszéljenek, és a nyelvtudásukat itthon vagy külföldön szeretnék kamatoztatni. A résztvevők mindenkinek segítenek megtalálni a motivációjának, személyiségének legmegfelelőbb nyelvtanulási módszert. A kiállítás számos programmal várja az érdeklődőket.

A Közmédia Napja
ingyenes
Budapest, Millenáris
Szeptember 8. (szombat), 10:00
Ha népszerű műsorok képviselőivel akarsz találkozni élőben, akkor a Millenárison a helyed szeptember 8-án. Remek programokkal várja a látogatókat a Millenárison rendezett “Közmédia napján” a nap házigazdái D. Tóth Kriszta és Gundel Takács Gábor. Péterfy Bori, a PASO, a HS7, a Kiscsillag, a Compact Disco és sokan mások.

Street Food Show
ingyenes
Budapest, Hold utcai Vásárcsarnok
Szeptember 7-9.
Ismét útjára indul a Dallamos Villamos, melynek mindkét kocsijában zenészek utaznak, akik végállomástól végállomásig ismerős és vadonatúj magyar dalokkal szórakoztatják a közönséget. A villamosra bárki felszállhat, aki érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkezik. Szálljatok fel ti is a nosztalgiajáratokra és énekeljünk együtt a zenekarokkal.

Borünnep
Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Szeptember 8-9.
Szeptemberben a borra irányul a figyelem. Borünnepnek a legújabb tájegység, az Észak-magyarországi falu ad otthont. Utcája megtelik kézműves családi pincészetek boraival, ahol maguk a borászok ajánlják nedűiket. A bormustrán túl kézműves vásárral várják a látogatókat, ahol különleges sajtok, édességek közül válogathatnak.

Láthatatlan kiállítás
Budapest, Millenáris
2012. december 30-ig
A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol megpróbálhatsz eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Bízz vakon! Ha eljössz, Te is megértheted majd, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid.

Magyar Dal Napja
Országszerte
Szeptember 9. (vasárnap), egész nap
Ötödik éve már, hogy minden szeptember második vasárnapján egy teljes napig kizárólag magyar nyelvű dalok, számok, nóták, azaz magyar szerzemények hallhatók. Idén nyolc magyarországi településen, valamint tizennégy budapesti színpadon zajlanak az élőzenei produkciók szeptember 9-én.

Ingyenes belépő az Állatkertbe
Vidám Doboz Napok
Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert
Szeptember 8-9.
Ingyenes belépőt kap minden 2-14 éves gyerek az Állatkertbe, aki legalább 10 darab kilapított italos kartondobozt (tejes vagy gyümölcsleves dobozt) hoz az állatkert főbejáratánál felállított gyűjtőponthoz. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) a környezettudatos életmódot és a szelektív gyűjtésének fontosságát hangsúlyozza az akcióval.