Ízek, színek, illatok – hova menjünk hétvégén?

Nincs még ötletetek az augusztus 20-i hosszúhétvégére? Böngésszétek végig az általunk összegyűjtött programokat, és garantáljuk, hogy alig tudtok majd választani közűlük!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 17. czefernek.lena

Nincs még ötletetek az augusztus 20-i hosszúhétvégére? Böngésszétek végig az általunk összegyűjtött programokat, és garantáljuk, hogy alig tudtok majd választani közűlük!


Ókori játékok Napja

(Százhalombatta, “Matrica” Múzeum – augusztus 19. vasárnap, 10:00)

Magyarország első őskori szabadtéri múzeumában, különleges őskori környezetben a családi napon az ókori játékoké a főszerep. A múzeum munkatársai minden alkalommal különleges programokat ígérnek kicsiknek és nagyoknak. Az ókori játékok napján a mezítlábas gyerektalpak megérezhetik, milyen lehetett a régi korokban szaladgálni, játszani a természetben. Délelőtt, délután kézműves foglalkozás, játszóház várja az érdeklődőket, ahol ókori játékokat készíthetnek, közös és egyéni játékokat játszhatnak.

Mare Temporis: Udvarhölgyképző és apródoskola a Margitszigeten

Budapest, Szent Margit-kolostor romok, augusztus 19. 10:30

A Mare Temporis főként a reneszánsz kor történelmi hagyományait ápolja és terjeszti oktató, szórakoztató jelleggel. Ezúttal udvarhölgyképzővel és újra apródoskolával várják a kicsiket és szüleiket.

Nemzetközi Szárnyasruha Fesztivál és Magyar Bajnokság

(Siófok, Kiliti repülőtér – augusztus 13-19.)

Hatodik alkalommal rendezik meg Magyarországon a nemzetközi szárnyas repülőruha fesztivált és bajnokságot, 20 ország több mint 100, mindenre elszánt indulójával. A versenyt az nyeri, aki a 4000 méter magasan repülő helikopterből kiugorva minél messzebbre repül vízszintesen a levegőben. A 200 km/órás sebességgel száguldó sportolók madárként szárnyalva versengenek azon, ki képes jobban leküzdeni saját maga és a természet korlátait.

Szorgos malmok munka közben a Skanzen ünnepi, hosszú hétvégéjén

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), augusztus 18-20.

Cipósütéssel, helyben készült kenyér kóstolással, házi tésztakészítéssel, honfoglaló játékkal, valamint hagyományos mesterségbemutatókkal várják a látogatókat a szentendrei Skanzenben a nemzeti ünnep alkalmával.

Tom Sawyer kalandjai-mesejáték

(Budapest, Óbudai kulturális Központ – augusztus 19. vasárnap, 10:30)

Ki ne ismerné Tom Sawyert, aki a Mississippi melletti falucskában tölti kamaszkorát, és igazi rosszcsont viselkedésével borzolja környezete idegeit? Ki ne irigykedne azért a határtalan fantáziáért, aminek köszönhetően fantasztikus kalandokat képes önmaga és barátai számára kitalálni?

Millenáris Piknik

Budapest, Millenáris, július 10. – augusztus 19.

A Millenáris Park keddtől szombatig nagy szeretettel várja a szabad ég alatt pihenni vágyókat egy kellemes kis családi lazításra.

Buborékfújó nap

(Budapest, Margitszigeti Nagyrét – augusztus 19. vasárnap 16:00)

“Buborék, Buborék, Szappanbuborék, Benne ül egy Babaarcú Buborékvitéz. Buborék, Buborék, Buborékvitéz, Merre sodor Barátom e Szappanbuborék?” K. László Szilviát is megihlette már a szappanbuborék. Ha te is szereted a színjátszó buborékok táncát, akkor most a Margitszigeten a helyed, ahol sok-sok-sok buborék fog szállni az ég felé, míg ki nem pukkannak. Gyere te buborékot fújni!

Mimó és Csipek a Zöld Krajcáros Fesztiválon!

Budapest, Millenáris, augusztus 19.

Mimó és Csipek az erdőben valamint Mimó és Csipek a városban – látható lesz a Millenárison a Zöld Krajcáros Fesztiválon.

Tűzijátéknéző vonat

(Budapest, Gyermekvasút – augusztus 20. hétfő, 20:15)

A tűzijátéknéző vonat 20:15-kor indul Hűvösvölgy állomásról. A vonat először Szépjuhászné állomásig közlekedik, ahonnan visszafordul. 21:00 órakor, az ünnepi tűzijáték kezdési időpontjában már a Szépjuhászné és Hárs-hegy állomások közötti panoráma ívben áll. A kivilágított főváros és a tűzijáték együtt igazi látványosságot nyújt.

Debreceni Virágkarnevál

(Több helyszínen – augusztus 16-20.)

A Debreceni Virágkarnevál nemcsak országos, hanem nemzetközi összehasonlításban is rendkívül különleges látványossággá vált sok évtizedes története során. Erre az ünnepre a világ minden tájáról érkeznek színesebbnél színesebb művészeti csoportok produkcióikkal. A cívisváros egy hétre valóban a karnevál központjává válik.

26. Mesterségek Ünnepe

(Budapest, Budavári Palota – augusztus 17-20.)

Kézművesség, zene, tánc – minden, ami hagyomány. Immár 26. alkalommal népesül be a Budavári Palota és környéke a népművészet legkiválóbb mestereivel, a régi szakmák tradícióinak őrzőivel. 26. alkalommal szól négy napon keresztül fülbemászó muzsika, folk- és világzene, váltják egymást a színpadon lelkes izgalommal az ország, és olykor a világ legkülönbözőbb pontjairól érkezett néptáncegyüttesek.

Augusztus 20.

(Budapest – augusztus 19-20.)

A programok már augusztus 19-én elkezdődnek, a tavalyi siker után idén is lesz Magyar Ízek Sétánya. A Bem tértől a Clark Ádám térig tartó helyszínen gasztronómiai élményekkel és szórakozást is nyújtó programokkal várják a látogatókat. A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét megnyitja kapuit az Országház a látogatóknak.