Jelentős lehülés jön: visszatér a havazás

Hétvégén enyhe, esős napok várhatók, majd a jövő hét elején egyre több felé várható havas eső, havazás.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 08. bencze.aron

Hétvégén enyhe, esős napok várhatók, majd a jövő hét elején egyre több felé várható havas eső, havazás.


Szombaton általában erősen felhős lesz az ég, napközben átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, és néhány órás napsütés is lehet. Napközben főleg keleten, délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 17 fok között alakul, délen várható a melegebb idő.

Vasárnap nagyrészt borult lesz az ég, főleg délen azonban átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Többfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporra. A nyugati, északnyugati szél főleg a déli tájakon megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 15 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen várható, de többnyire csak kisebb eső, zápor, északon, északkeleten havas eső, hózápor is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 10 fok között alakul, a Dél-Alföldön lesz a legenyhébb idő.

Kedden erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen esővel, az Északi-középhegységben és a Dunántúlon havas eső, havazás is valószínű. Az északkeleti, északi szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé valószínű havazás, havas eső, délkeleten eső. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Csütörtökön jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Főleg délen és keleten számíthatunk havazásra. Megerősödik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +3 fok között alakul.

A Ma reggelben elhangzott előrejelzés szerint a leghidegebb napok a következő hosszú hétvégére, illetve március 15-ére várhatók.