Jön a hatalmas vihar – nemsokára eléri Budapestet

Szombaton még átlagosan 27 fok lesz napközben, vasárnap viszont már csak 15 fok várható az országban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 12. bencze.aron

Szombaton még átlagosan 27 fok lesz napközben, vasárnap viszont már csak 15 fok várható az országban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat tegnap a következő előrejelzést adta ki: a hidegfront szombat éjjel át is vonul az ország felett, de a déli határ mentén még kitart egy ideig. Vasárnap gyakran megnövekszik majd a felhőzet, de napsütés is lehet, viszont záporokra és zivatarokra is számítani kell.

Szombaton helyenként még akár 30 fokra, vasárnap viszont jó esetben csak 15 fokra lehet számítani. Az Időkép.hu legfrissebb számítógépes modellfutásából ugyanakkor az derül ki, hogy már délután 3 óra körül eléri a front eleje az országhatárt, 5 óra körül ér a Balatonra, 6 óra táján pedig Budapestre.

A vihar északnyugat mellett a Tátra felől is “támad”, Nyíregyházát nem sokkal a főváros után éri el majd a hideg. A Tisza déli szakaszát 9 óra körül, végül a délkeleti határt éjfélkor éri el a nagy széllel érkező hideg levegő – írja az Időkép.hu.