Jótékonysági koncert az Országos Mentőszolgálat javára

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 04. szabo.daniel

Jótékonysági koncertet rendeznek pénteken az Országos Mentőszolgálat javára a MoM Kulturális Központban Budapesten.


A Segítő Hangok című rendezvényen a Magma Tűzszínház látványos produkciója után fellép a többi között az Apostol együttes, Bebe, Ács Bálint, Anita, Annamary, Baby Gabi, Bódy Magdi, Brunner Márta, Csepregi Éva, Lakatos Betti, Lakatos Yvette, Merienn, Pintácsi Viki, Rácz Kati, Zalatnay Sarolta és Báder Mária – közölte a szervező az MTI-vel.

A közönség a jegyek mellé a fellépő művészek dalaiból összeállított válogatás CD-t kap ajándékba a rendezvény helyszínén.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) feladata az életmentés, a sürgős ellátás biztosítása. Az OMSZ az életmentésen kívül – 104-es segélyhívások – alapfeladatként kizárólag “mentő” és “őrzött” betegszállításokat végez: olyan feladatokat, ahol a beteg állapota miatt sürgős segítségre van szükség, illetve ahol útközben is beavatkozások, vizsgálatok szükségesek. Az Országos Mentőszolgálat 1948-as megalakulása óta egységes szervezetként működik, az ország 230 mentőállomásán 7000 mentődolgozó tevékenykedik. Mentőegységeik az elmúlt évben közel 1 millió beteget láttak el és ez idő alatt mentőgépkocsijaik több mint 33 millió kilométert tettek meg – olvasható a www.mentok.hu oldalon.