Karcagi baleset: meghalt a csecsemő

A kicsi vasárnap reggel a 4-es számú főúton történt balesetben sérült meg, a helyszínen négyen vesztették életüket, ő az 5. áldozat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 06. bencze.aron

A kicsi vasárnap reggel a 4-es számú főúton történt balesetben sérült meg, a helyszínen négyen vesztették életüket, ő az 5. áldozat.


Öt ember, négy felnőtt és egy csecsemő halt meg a vasárnap reggel Karcagnál történt baleset következtében – közölte a rendőrség. A 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két gépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A balesetet okozó jármű vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette.

Az eddigi információk szerint egy francia rendszámú terepjáró Debrecen irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval.

A vétlen járműben öten utaztak, négy felnőtt a helyszínen meghalt, egy csecsemőt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitt Debrecenbe, a Kenézy kórházba, de az életét nem sikerült megmenteni.

Szentgyörgyi János, a kórház szóvivője újságíróknak elmondta, hogy a körülbelül hat hónapos fiúgyermekkel 8.36 perckor érkeztek meg a mentők, és már akkor tudható volt, hogy a gyereknek súlyos agyi sérülései vannak. A koponyája több helyen is eltört, az agytörzs “szinte megsemmisült”. Az orvosok csaknem három órán át küzdöttek az életéért, de 11.52-kor meghalt.

A terepjáróban utazó három ember közül senki sem sérült meg. A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy a francia rendszámú személygépkocsit egy moldáv állampolgár vezette, a férfit őrizetbe vették. Az érintett útszakaszon a helyszínelés végéig teljes útzár volt érvényben.

 * * *

A csecsemő állampolgársága, neve és születési dátuma ismeretlen, az ő személyi okmányai ugyanis nem kerültek elő. Csíkszeredaiak lehetnek a Karcagnál vasárnap történt tragikus baleset áldozatai, az MTI értesülései szerint a négy felnőtt közül ketten román állampolgárok, a másik két áldozat román-magyar kettős állampolgár.