Készítsen csibét húsvétra!

Akár egy kezdő háziasszony is könnyedén meg tudja csinálni a tojásból készült csibét, de az is tényleg nekiállhat, akinek semmi kézügyessége nincsen. A hozzávalókon kívül semmi másra nincs szüksége, mint 10 percre, meg arra a másik 15-re, amíg a tojás megfő. Az íze hasonlít a kaszinótojáséra, csak ez sokkal krémesebb, és persze teljesen egészséges étel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 31. Gyarmati Orsolya

Akár egy kezdő háziasszony is könnyedén meg tudja csinálni a tojásból készült csibét, de az is tényleg nekiállhat, akinek semmi kézügyessége nincsen. A hozzávalókon kívül semmi másra nincs szüksége, mint 10 percre, meg arra a másik 15-re, amíg a tojás megfő. Az íze hasonlít a kaszinótojáséra, csak ez sokkal krémesebb, és persze teljesen egészséges étel.


Vendégvárónak is klassz kaja, de a gyerekek egyszerűen megőrülnek érte. Érdemes kipróbálni, ha nem jó evő a gyereke, tuti siker!

Amire szükség lesz:

  • legalább L-es méretű tojás
  • tejföl
  • mustár
  • mazsola
  • jó vastag sárgarépa
  • só, merészebbeknek esetleg egy kis őrölt bors is

Így készítse el

Először is számolja ki, hogy hány tojásra lesz szüksége, mert arra számítania kell, hogy egy csibe töltelékhez legalább két tojás sárgáját kell felhasználnia. Ezt a mennyiséget főzze keményre, várja meg míg langyosra hűlnek, majd pucolja meg őket.

Ezután válassza külön azokat, amelyeket szépen, simán meg tudott pucolni, ezekből lesz a csibék teste. A többiből vegye ki a tojássárgát és tegye egy keverőtálba, a fehérjéket meg nagyon kicsire aprítsa fel. A félretett, szép tojások aljából vágjon le egy-egy vékony karikát, hogy majd egyenesen és biztonságosan tudjon állni a répa-lábakon a kiscsibe.