Két napig mindenki előtt nyitva a hazai oktatási piac

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 19. czefernek.lena

Pénteken nyitja meg kapuit a 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, amely csaknem százötven standdal, minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a látogatókat a Papp László Budapest Sportarénában.


A kétnapos rendezvényen a hagyományoknak megfelelően szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény jelen lesz, illetve számtalan külföldi egyetem mellett bemutatkoznak a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök és módszerek is – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, az ingyenesen látogatható kiállítás kiemelkedő jelentőségű a felvételiző diákok számára, hiszen egy időben, egy helyen találkozhatnak csaknem 70 felsőoktatási intézmény képviselőivel és jelenlegi hallgatóival, akiktől megtudhatják a legfrissebb információkat a képzési rendszerről, a szakokról, érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről és az intézmény nyújtotta szabadidős tevékenységekről.

A kiállítás egyúttal a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje a pedagógusok és intézményvezetők számára is. A látogatók a többi között informálódhatnak az Oktatási Hivatal feladatairól és szolgáltatásairól, a 2012-es felvételi eljárásról, szó esik még a nyílt forráskódú szoftverek oktatási célú használatáról.

A magyar közoktatás fejlesztésének néhány új elemét is bemutatják a Fogadóórák keretében: komoly tapasztalattal rendelkező intézmények ismertetik programjaikat és jó gyakorlataikat az egész napos iskola, a közösségi szolgálat szervezése, a határon túli kapcsolatok kialakítása és ápolása, valamint a komplex természettudomány-oktatás terén kisfilmekkel, fotókkal, szóróanyagokkal.

Újdonság, hogy a kiállítással párhuzamosan az idén az Educatio Nonprofit Kft. szakpolitikai témák mentén szakmai fórumot is szervez I. Nemzeti Köznevelési Konferencia címmel.