Kezdődik a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség negyedik nagytábora

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 25. czefernek.lena

Hétfőn kezdődik és augusztus 3-ig tart a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség IV. Szövetségi Nagytábora az ipolynyéki Csali-völgyben. Az ötévente megszervezett Nagytáborban tíz nap alatt csaknem hatszázan vehetnek részt változatos programokon.


    A cserkészek Szlovákia különböző pontjairól érkeznek, Pozsonypüspökitől egészen Királyhelmecig. Az országos szintű rendezvényen lengyel, cseh és szlovák cserkészeket is fogadnak, valamint a többi magyar cserkészszövetségekből is érkeznek táborozók – írja a Felvidék Ma hírportál.
    A mostani tábor a Rákóczi-szabadságharcot idézi fel. A rendezők célja, hogy a gyerekekhez közelebb hozzák a magyar történelmet. A résztvevők korhű programokon vehetnek részt, megtapasztalhatják például, milyen árusítani a saját kézzel készített termékeiket egy igazi zsibvásárban, tárogató hangja mellett.
    A magyar népi kultúra megismertetése fontos szempont a tábor programjai között. Ezt a népdaltanítás, táncház, valamint kézműves foglalkozások sora biztosítja.
    A sportnap programjai az egészséges életmódra és a mozgásra hívják fel a gyerekek figyelmét, míg az önkéntes munkával a környezetükre és embertársaikra való odafigyelés kerül a középpontba.
    A résztvevő cserkészcsapatok hat altábora mellett a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség történetében először családos altábort is felépítenek a kisgyermekes cserkészcsaládoknak.