Kiálló csavarok a játszótéren

Törökbálint nem tartozik kifejezetten a szegény települések közé, sőt. A legutóbbi időkig az egyik legvonzóbb városka azok számára, akik nem a fővárosban szeretnék felnevelni gyermekeiket. Közterei rendesek, utcái gondozottak, játszóterei megfelelőek. De nem mindegyik. Az Anna-hegyi például erősen balesetveszélyes.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 15. szabo.daniel

Törökbálint nem tartozik kifejezetten a szegény települések közé, sőt. A legutóbbi időkig az egyik legvonzóbb település azok számára, akik nem a fővárosban szeretnék felnevelni gyermekeiket. Közterei rendesek, utcái gondozottak, játszóterei megfelelőek. De nem mindegyik. Az Anna-hegyi például balesetveszélyes.


Az Anna-hegy központjában található játszótér egy kocsma, egy buszmegálló és egy szeméttároló tőszomszédságában található. A nem túl kecsegtető fekvéssel semmi gond nem lenne, hiszen a terület kerítéssel elkerített. Más kérdés, hogy egy felnőtt is átmászik a zárhatatlan kapun.

A leesett (lerúgdosott) kerítéslécek helyén 5-10 centis csavarok lógnak ki a vaspántból, így a kikopott fű között rendre megtalálható szemét (az eldobott rágógumitól a cigarettacsikkig változatos a paletta) a legkisebb gondnak látszik.

A tér közepén található rugalmas aljzatú objektum több szempontból is balesetveszélyes. A padozat pereme körül mintegy 10 centiméteres ” gödör” tátong, ebben óriásit eshetnek a gyerekek.

A csúszda tetején a tördezett műanyag az eddig felsoroltaknál még veszélyesebb. A gyerek nadrágja, pólója beleakadhat, ha nem vagyunk közvetlenül mellette, akár le is eshet a tetejéről.

A játszótéren nehéz olyan részt találni, amely megfelelne a legalapvetőbb biztonsági vagy higiénés feltételeknek.

De beszéljenek helyettünk a képek, csak remélni tudjuk, hogy az önkormányzatnak előbb vagy utóbb feltűnik a tarthatatlan helyzet.