Különélés után újra együtt – hogyan csempésszük vissza a szerelmet?

A legtöbb házasság a bűvös holtomiglannal kezdődik, de előfordulhat, hogy nem alakulnak olyan gördülékenyen a dolgaink, mint gondoltuk volna. A párok sokszor választják a különélést, hogy végig tudják gondolni, mit is várnak a kapcsolattól. De hogyan viselkedjünk újra egy fedél alatt?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 18. czefernek.lena

A legtöbb házasság a bűvös holtomiglannal kezdődik, de előfordulhat, hogy nem alakulnak olyan gördülékenyen a dolgaink, mint gondoltuk volna. A párok sokszor választják a különélést, hogy végig tudják gondolni, mit is várnak a kapcsolattól. De hogyan viselkedjünk újra egy fedél alatt?


A szerelem és a jó kapcsolat visszaállítása bizony nem megy egyik pillanatról a másikra, függetlenül attól, mennyi ideig éltünk külön. Az ehow.com összegyűjtött néhány tippet, amely segítséget nyújthat az újrakezdéshez.

1.

Beszéljük meg, mi változott bennünk a különélés során. Nevezzük meg az okot, ami a szakításhoz vezetett (mindegy, hogy pénzügyi, életmódbeli dologról vagy akár hűtlenségről van szó). Ha ugyanis nem nézünk szembe a problémával, és valamelyik fél tovább hordozza a sebeket, nehéz lesz új alapokra helyezve tiszta lappal kezdeni.

2.

Döntsük el, hogyan szeretnénk egy párként újrakezdeni! Lehet az azonnali összeköltözést is választani, de az is előfordulhat, hogy heti néhány randi hoz majd minket jobban közel egymáshoz. Készítsünk ütemtervet, amelyben azt is meghatározzuk, ki miért felel ezidő alatt (randevúk megszervezése, hívások, számlák kifizetése). Ha minden előre tisztázott, az kényelmesebb helyzetet teremt, amelyben nem azon izgulunk, mikor ki hívta a másikat és ez milyen hatással van a kapcsolatra.

3.

A randik legyenek valódiak! Ne csak kipipálni akarjuk a feladatot, vegyünk benne részt teljes mellszélességgel! Ebédeljünk együtt, menjünk el piknikezni valahova, táncoljunk, nézzünk meg egy múzeumot és költsünk el együtt egy gyertyafényes vacsorát! Mindent lehet, főleg amit a kapcsolatunk elején is szívesen csináltunk!

4.

Kezdjünk együtt valamilyen új dologba! Mindegy, hogy falmászó tanfolyamra iratkozunk be vagy nekivágunk egy ezer darabos kirakósnak, a lényeg a közös cél és az odáig vezető út teljesítése együtt.

5.

Öleljük meg egymást, simogassuk meg a másik arcát vagy a haját, egyszóval érintsük meg a másikat – annyiszor, ahányszor az kényelmes mindkettőnknek! Az érintés ugyanis segíthet újra feléleszteni az egykor köztünk izzó szikrát és új vágyakat ébreszt bennünk.

6.

Írjunk levelet a másiknak – egyszer egy héten. Ezek az üzenetek a szeretetünkről szóljanak, kerüljük benne a kritikát! Esetleg megkérhetjük a másikat, hogy ő is tegyen hasonlóképpen. Hagyhatunk egymás számára kedves, mosolyogtató üzeneteket a hűtőn vagy a fürdőszobatükrön. Ezen kívül jegyezzük le azokat a kedves dolgokat, amikkel a másik megmelegítette a szívünket!