Lekoppintott sztáranyukák

A celebmamik lánygyerekei igyekeznek felnőni az anyjukhoz, de ha esélytelennek tűnik a dolog, akkor inkább lázadással hívják fel magukra a figyelmet. A legrosszabbul Cher mama járt, akinek egyik lányából férfi lett, de a másik sem fogja teljesíteni evolúciós kötelességét, hiszen a saját neméhez vonzódik. Anya-lánya mustra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 22. czefernek.lena

A celebmamik lánygyerekei igyekeznek felnőni az anyjukhoz, de ha esélytelennek tűnik a dolog, akkor inkább lázadással hívják fel magukra a figyelmet. A legrosszabbul Cher mama járt, akinek egyik lányából férfi lett, de a másik sem fogja teljesíteni evolúciós kötelességét, hiszen a saját neméhez vonzódik. Anya-lánya mustra.


Mi történik akkor, ha valakinek az édesanyja szép, tehetséges és persze még sikeres is? Milyen előnyei és árnyoldalai lehetnek, ha valaki híres anyukával büszkélkedhet? Követve a példáját a gyermek is majd sikert sikerre halmoz, vagy épp ellenkezőleg? Nem tud megfelelni az elvárásoknak és inkább fellázad? Néhány példa a közprédaként élők sorából.

Akik másolják anyut

Susan Sarandon és Eva Amurri

Susan Sarandon azon kevés színésznők közé tartozik, akinek jól áll az öregedés, és napról-napra szebbek lesznek az idő múlásával. Hosszú éveket élt együtt a nála 12 évvel fiatalabb Tim Robbinsszal, akitől két gyermeke született. Karrierje kezdetén az Eileen Ford ügynökség modellje volt, 1970 óta pedig szerepel filmekben is. 1970-1971 között a World Apart című tv-sorozat főszereplője lett majd, 1983-ban a Brodway-on is fellépett. Színészi tehetségét számos főszerep után 1996-ban Oscar-díjjal is jutalmazták, a Tim Robbins által rendezett Ments meg Uram! főszerepéért. Kiválóan játszotta el a fiatal fiúk álmát, de haldokló ex-feleségként is zseniális volt az Édesek és mostohákban.

Sarandon és 26 éves lánya között feltűnő a hasonlóság, ám a nem szakavatottak, nem feltétlenül gondolják, hogy anya-lánya kapcsolatról van szó. A kortalan anyuka és érett lánya egyszerre hordozzák magukban a nőiesség összes megjelenési formáját. Természetes kebelcsodákként büszkén vállalják idomaikat és az ízlésesség határain belül nem is mulasztanak el egyetlen alkalmat a kihangsúlyozásukra. Egyébként pályájukat tekintve is hasonló utakat járnak be, hiszen Eva Amurri is színésznőként keresi a kenyerét. Kezdetben édesanyjával és nevelőapjával szerepelt közös filmekben, majd később saját útját kezdte járni. Szerepelt a Szemvillanás c. filmben, valamint az Így jártam anyátokkal és a Kaliforgia című sorozatokban. Utóbbiban mellesleg a melleit is megmutatta, egy sztriptíz erejéig. Összességében elmondható, hogy Sarandon fiatal mása jó úton halad és minden tehetsége megvan ahhoz, hogy egyszer édesanyja nyomdokaiba lépjen.

Judy Garland és Liza Minelli

A XX. század első felének egyik legnagyobb sztárja, Judy Garland élete nagy részét a színpadon töltötte. De ma is mindenki emlékszik Dorothy-ra, az Óz, a csodák csodája című filmből. Gyermekként először színpadi produkciókban a családjával lépett fel, majd a nővéreivel együtt még tizenévesként szerződtette a Metro-Goldwyn-Mayer. Itt több mint két tucat filmet forgatott. Olyan filmekben alkotott ma is emlegethetőt, mint a Találkozz velem St. Louisban és a Fred Astaire partnereként játszott Húsvéti parádé című filmekben. Sajnos a sikeres karrierje ellenére, egész élete során magánéleti problémákkal küzdött, a korai kapcsolata a showbusinessel egy életre megnyomorította lelkét. Ötször ment férjhez és számtalanszor kísérelt meg öngyilkosságot. Halálát is végül gyógyszer-túladagolás okozta. Három gyermek maradt utána árván, köztük Liza Minelli is.