Medencekörkép a lavór méretűtől a felfújható élménymedencéig

A kisebbek éppúgy szenvednek ebben a hőségben mint a felnőttek, azzal a különbséggel, hogy a szülők eldönthetik, gyerekük a medencében vagy az árnyékos homokozóban hűsöljön-e.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 08. szabo.daniel

A kisebbek éppúgy szenvednek ebben a hőségben mint a felnőttek, azzal a különbséggel, hogy a szülők eldönthetik, gyerekük a medencében vagy az árnyékos homokozóban hűsöljön-e. 


Rendszerint az előbbire szavaznak, mert  sokkal egyszerűbb (és kevesebb kosszal jár) otthon egy felfújható medencét megtölteni  vízzel, mint egy házi homokozót gyártani, majd a használata után eltüntetni a nyomait. Ez utóbbi egy társasház teraszán ráadásul nehezebben is kivitelezhető, a lakásba bevitt homokról meg már ne is beszéljünk… A felfújható medence viszont nagyon hálás találmány, mert a gyerekek általában imádják a vizet, és ahol medence van, ott nyugalom van. Hiszti meg legfeljebb akkor, mikor este ki kell szállni belőle.

Ilyen kánikulában ráadásul az aggodalmaskodó anyukáknak sem kell rettegniük, hogy megfázik a poronty, ha egész nap csak lubickol: 30 fok feletti hőmérsékletben erre a legkitartóbb gyerek se képes. Inkább arra érdemes vigyázni, hogy legyen napernyő a medence felett, vagy már eleve olyat szerezzünk be, aminek ez tartozéka.

Mert ilyenek is vannak. Tudjuk, mióta körbenéztünk a piacon, hogy melyek a legkelendőbb és legtutibb gyermekmedencék.

Auchan

Itt már ötszázhúsz forintért lehet kapni 61 x 15 cm-es színes medencét, ami valószínűleg azért ilyen olcsó, mert baromi kicsi, és a csomagolására sem fektettek túl nagy hangsúlyt, de ez mind nem érdekes: ha önnek csak egy mini terasza van, a gyerek úgysem az ár alapján dönti el, jó-e neki ez a medence vagy sem. Ugyanez Disneyben persze már a többszörösébe kerül, pedig csak kicsit nagyobb: 3590 forintért van Micimackós (102 x 69 cm), igaz, ennek napellenzője is van. 3990 forintért ennél valamivel nagyobb, lila medencét kaphatunk, amely fölé egy ultraviola sugárzást szűrő, cuminak álcázott pók (?) vagy virág tornyosul, így védve a baba bőrét a káros sugárzástól. Ez a medence helyigényes, de nem a szélessége, hanem a napernyője magassága miatt: 102 x 102 x 102 cm. Van még a nagyobbacskáknak szintén „sátoros” kialakítású 7990 forintért (157 x 157 x 122 cm), és fapadosabb, tető nélküli – viszont méretre jóval nagyobb, közel három méter átmérőjű (290 x 170 x 137 cm), szóval inkább már kertbe való – 11990 forintért.