Megerőszakoltak egy 17 éves kislányt, mégis őt küldik börtönbe

Közzétette a Twitteren egy 17 éves amerikai lány annak a két kiskorúnak a nevét, akik megerőszakolták őt. A hírek szerint nem kizárt, hogy börtönbe kell mennie, mert törvényt sértett  - számol be a nem mindennapi esetről a Bors.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 23. bencze.aron

Közzétette a Twitteren egy 17 éves amerikai lány annak a két kiskorúnak a nevét, akik megerőszakolták őt. A hírek szerint nem kizárt, hogy börtönbe kell mennie, mert törvényt sértett  – számol be a nem mindennapi esetről a Bors.


A bulvárlap cikkében úgy fogalmaz: Savannah Dietrichet tavaly augusztusban megerőszakolta két kiskorú fiú. A Kentuckyban élő lányt egy buliban becstelenítették meg úgy, hogy nem is tudott róla. A srácok ugyanis kihasználták, hogy hulla részeg, ráadásul meg is örökítették tettüket.

Miután kiderült az eset – eldicsekedtek vele – Savannah feljelentette a fiúkat. A The Courier Journal értesülései szerint a lány és szülei nyílt tárgyalás akartak, a bíró azonban nem engedélyezte.

– Nem értem, miért ne tudhatná meg mindenki, kik azok, akik megerőszakoltak – nyilatkozta Savannah, aki fel is tette a Twittere a fiúk nevét.

Ezzel azonban megsértette a kiskorúak személyiségi jogait, azaz – az amerikai törvények értelmében – börtönbüntetéssel sújthatják.

– A bíró figyelmeztetett erre az eshetőségre, de ez is azt mutatja, hogy Louisville-ben az erőszaktevőknek több jogaik vannak, mint az áldozatoknak… Vállalom a börtönbüntetést – mondta a 17 éves lány.