Meserajzokat készít a Jóban Rosszban nővérkéje

Nemes Szabinát a legtöbben a Jóban Rosszban Hollai Tünde nővéreként ismerik, hiszen a kezdetektől fogva a sorozat szereplője. A színésznőről azonban kevesebben tudják: gyermekverseket, gyermekdalokat ír, és meseillusztrációkat is készít.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 22. bencze.aron

Nemes Szabinát a legtöbben a Jóban Rosszban Hollai Tünde nővéreként ismerik, hiszen a kezdetektől fogva a sorozat szereplője. A színésznőről azonban kevesebben tudják: gyermekverseket, gyermekdalokat ír, és meseillusztrációkat is készít.


– Mikor és miért döntött úgy, hogy gyerekeknek ír, rajzol és énekel? 
 
– A belső sugallataim motiválnak az írásra. Tizenhét éves koromban kezdtem el, – eleinte csak verseket írni – aztán, huszonhárom éves koromtól jött egy újabb életszakasz, amikor számos romantikus és szenvedélyes szerelmes verset vetettem papírra. Igazából, harminckét éves koromtól írok gyerek verseket, humoreszkeket, mesejátékokat, meséket, dalszövegeket, mondókákat, nyelvtörőket. Szigorúan cenzúrázom a szövegeket, a kortalan, egészséges humor forrását igyekszem írásaimba, rajzaimba beépíteni. Két éve kezdetem el meseillusztrációkat készíteni. Fantasztikus érzés, amikor megszületik egy új figura. 2011-től saját szerzeményeinket adjuk elő a Mosoly-GO-k együttesünk gyerekkoncertjeinken, Schäffer Edinával, a Neoton Família és az Éva-Neoton egykori énekesnőjével és Kecskeméti Gábor zeneszerző barátommal. Nagy hatással van rám a férjem, Perőcsényi Gábor. Sokat köszönhetek még a húgomnak, Both Annamáriának, aki a tanárom, és a szellemi segítőm is egyben. Éppen ma fejeztem be a legújabb mesémet. Búzavirág a címe, egy kislányról szól, és arról, hogyan élte meg bátyával a szülei válását, amit humorral és gyermeki bűbájjal ötvözve vetettem papírra.
 
– A gyerekek vagy a felnőttek a jobb közönség?
 
– Mindenkinek megvan a maga varázsa. A felnőttek is tudnak gyermeki kíváncsisággal érdeklődően figyelni és naivan rácsodálkozni az előadásainkra, koncertjeinkre és a Gyermekek is tudnak felnőttes komolysággal bölcsességeket mondani, véleményt alkotni rólunk és arról, amit nyújtani tudunk. A gyermekekben megvan még az a szeretetre való szomjúság, amit ki mernek mutatni, és önzetlenül tudnak adni. Kinyilvánítják tiszta gyermeki bájjal az érzéseiket, véleményüket és őszintén képesek szemléltetni azokat. Az a féle nyitottság, amit felnőtt korunkra a többségünknek nincs bátorsága felvállalni, nos, ezeket újra meg kéne tanulnunk vagy egyáltalán eleve el kéne sajátítanunk. 
 
– Nagyon szereti a gyerekeket. Nem vágyik már az anyaságra?
 
– Természetesen egyre inkább vágyom rá. Az utóbbi időben, elég sokan teszik fel nekem ezt a kérdést, amire csak annyit szoktam mostanában viccesen válaszolni, hogy: “Hidd el, ígérem, hogy észre fogod venni!” Félre téve a tréfát, azt gondolom, hogy mindennek eljön az ideje és azt egy nő nagyon is pontosan tudja és érzi, hogy mikor jön el a gyermekvállalás ideje.