Mézga Gézáék és a fesztiválok – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 01. bencze.aron


Mackófesztivál

(Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert – február 1-3.)

Fergeteges tavaszváró programja keretében állatkerti mackófesztivállal kedveskedik kis és nagy látogatóinak február 1-től 3-ig a Fővárosi Állat- és Növénykert! Dörmögő Dömötör játszóháza, macibábkészítés, játékmackó-kiállítás, bohócshow, az Eszter-lánc mesezenekar mackós műsora, mézédes mézkóstoló és még sok-sok mackóság várja a gyerekeket a háromnapos rendezvény ideje alatt. Figyelem! Brummogó bocsok számára a belépés 14 éves korig díjtalan!
 

Aranyhal Mesefesztivál

(Budapest, Savoya Park – február 2. szombat, 10:00)

Egész napos, ingyenes programokkal várja a családokat február 2-án, szombaton a budapesti Savoya Park. Az Aranyhal Mesefesztiválon a gyerekek és szüleik öt állomásból álló kalandtúrán vehetnek részt: útjuk során a játékosok a jóságos boszorkánnyal varázsfőzetet kotyvasztanak, átkelnek a mesebeli mocsáron, és ha megtalálják az elveszett varázskardot, már könnyedén legyőzhetik a sárkányt. A kalandtúra mellett a kisebb és nagyobb gyerekeket arcfestés, valamint ügyesség- és készségfejlesztő játékok, például bolygókereső, gólyakelepelő és bohóchinta is várja a mese játszótéren.

 

Moccanj! Téli Sportfesztivál

(Budapest, Arena Plaza Jégterasz – február 2., szombat, 10:00)

Szombaton a jégpályára látogatók ingyenesen korizhatnak és részt vehetnek a Moccanj! Próbasorozatban, melyen egyéni indulók és négyfős csapatok számára a jégen sportos és ügyességi feladatok teljesítésére lesz lehetőség. Minden teljesítő ajándékot kap már a helyszínen is, de a sorozat összes futamát teljesítők értékes díjazásban részesülnek az év végén.

 

Karmesterjáték gyerekembereknek a Bélaműhely Könnyűzenekarral

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház – február 3. vasárnap, 11:00)

A Bélaműhely Könnyűzenekar több mint húsz hangszerszáma közül jelenleg három a világon egyedülálló. Ha szeretnéd kipróbálni a Bicklidobot, Óriáscajont, Kisteknőt, Kisbubit, Kormánytilinkót, Fakutyát, Papírkutyát a Hangburgereket és számos más ipari és egyéb hulladékból és kiselejtezett tárgyból készült hangszert, valamint vezényelnéd a zenekart miközben ezeken játszanak, akkor szólj a szüleidnek, hogy ne lógassák a lábukat vasárnap és nem kellenek a kész van-e a leckéd kifogások, hanem irány a Karmesterjáték!

 

Mézga Géza

(Budapest, Gózon Gyula Kamaraszínház – február 3. vasárnap, 11:00)

Az Európa számos országában nagy sikert aratott magyar rajzfilmsorozat zenés színpadi változata most a Gózon Gyula Kamaraszínházban tekinthető meg! Mézga Géza, a gyámoltalan papucsférj, Paula asszony, az ő energikus felesége, tinédzserlányuk, Kriszta, meg Aladár, a kicsit lökött zseni, valamint Blöki és MZ/X, a harmincadik századbeli rokon újabb kalandjai elevenednek meg a színpadon.

 

Hó and Go – Első Magyar Országos Hókajak kupa

(Bükkszentkereszt – február 2-3.)

Szombaton és vasárnap Bükkszentkereszten rendezik meg az Első Országos Hókajak Kupát. Ezt az extrém sportot leginkább a vadvízi kajakosok űzik, ezért hóban is hasonlóan zajlik majd az akció: hegytetőre fel, csónakba be, és indulás le. Látványban bizonyosan nem lesz hiány, hiszen nagyon felgyorsulnak a hókajakok, amelyek ugratni is nagyokat tudnak.