Mi okozza a legnagyobb lelkifurdalást az anyáknak?

A finn, a svéd és a brit anyáknak van leginkább bűntudatuk amiatt, hogy állást vállalnak és ezért nem jut elég idejük gyermekeikre - derítette fel egy brit felmérés.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 09. czefernek.lena

A finn, a svéd és a brit anyáknak van leginkább bűntudatuk amiatt, hogy állást vállalnak és ezért nem jut elég idejük gyermekeikre – derítette fel egy brit felmérés.


Tizenhárom európai országban 11 500 dolgozó családanyát kérdeztek meg életmódjáról. A legkevésbé a francia, olasz, spanyol és német anyáknak van lelkiismeret furdalásuk amiatt, hogy mennyi időt töltenek gyerekükkel.

A válaszok alapján a szigetország családanyái érzik magukat a leginkább elszigetelve mindentől, 91 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy életük az otthon és a munkahely közti versenyfutás, és hogy kevés segítséget kapnak családtagjaiktól. A vizsgált országok közül ugyanakkor a brit apák járnak az élen gyerekvigyázásban.

A brit nők átlagosan 26 percet fordítanak csak magukra, miközben a 13 ország átlaga 48 perc, mégis minden második közülük váratlanul kapott szabadidejének egészét gyermekével töltené, nem pedig magával foglalkozva – ismertette a The Daily Mail című brit lap az oxfordi Társadalomkutató Központ felmérésének eredményét.