Mikulás, miegymás – programok a hétvégére

Elérkezett a hétvége, és bizony nem könnyű ilyen zord időben jó gyerekprogramot találni. Közeleg a gyermekek egyik legkedvesebb pajtása is: Szent Miklós csak jövő héten kedden kopogtat az ablakunkon, de addig is nézzünk meg néhány programot, ahol a kicsik jól érezhetik magukat, esetleg már hétvégén is találkozhatnak a jó öreg Mikulással.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 02. czefernek.lena

Elérkezett a hétvége, és bizony nem könnyű ilyen zord időben jó gyerekprogramot találni. Közeleg a gyermekek egyik legkedvesebb pajtása is: Szent Miklós csak jövő héten kedden kopogtat az ablakunkon, de addig is nézzünk meg néhány programot, ahol a kicsik jól érezhetik magukat, esetleg már hétvégén is találkozhatnak a jó öreg Mikulással.


Télapó Expressz

Vasúttörténeti Park, Budapest

„Mikulásruhába” öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak kicsik és nagyok a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba, hogy ott egy felejthetetlen ünnepen vegyenek részt.

A Télapó Expressz indulási időpontjai a nyugati pályaudvarról: 
december 3-án, szombaton: 9:30-kor és 13:30-kor
december 4-én, vasárnap: 9:30-kor és 13:30-kor.
 

Majd a Télapó! – Vacka-dalok váratlan vendégekkel

Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ, december 3. 16:00

A Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda idestova három éve járja az országot a Vacka-dalokkal. Vannak, akik Kossuth Rádió-hallgatóként, vannak, akik koncertre járó közönségként találkoztak először a kedves, nyelvi leleményekkel átszőtt, táncos lábakat megmozgató gyerekdalokkal.

Éneklő rénszarvasok és a Télapó

Budapest, Savoya Park Bevásárlóközpont, december 3. 11:00

Óriási meglepetés, rengeteg édesség és igazi ünnepi forgatag várja december 3-án, szombaton a Savoya Park látogatóit; csalafinta krampuszai és dalos kedvű szánhúzói társaságában érkezik a Mikulás, és ajándékokkal kedveskedik majd kicsiknek és nagyoknak

“Vadrózsából tündérsípot”

(Budapest, Millenáris Fogadó – december 3. szombat, 16:00)

Közös koncertet ad Szalóki Ági és Vitai Ildikó a Millenárison. Ildikó a ’70-es, ’80-as években a televíziós ifjúsági műsorok (Pengető, Cimbora, Családi kör) rendszeres szereplőjeként ismerhette meg a nagyközönség. Az utóbbi huszonöt évben ritkán lépett fel. A Szalóki Ágival és zenekarával közösen adott koncerten a szinte kultlemezzé vált 1977-es Regélő és az 1980-as Mesebeli madár című lemezek dalai élednek újra.

Mikulások a nagyvilágban

(Budakeszi Vadaspark – december 3-4. 11:00, 13:00 és 15:00)

A bekerített természetvédelmi erdő ösvényén indulnak a résztvevők izgalmas felfedező útjukra. A Mikulás a kalandtúra kezdetekor kapja kézbe a Mikulások Lapját. A friss hírekből értesül arról, milyen tréfás feladatok megoldása vezeti nyomra a gyerekeket, melyik országban hogyan várják és ünneplik a Mikulást. Bejelentkezés szükséges!

Advent a Skanzenben

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), november 26. – december 11.

A szentendrei Skanzenben november 26-tól december 11-ig, 3 hétvégén keresztül minden az adventi várakozás és az ünnepi készülődés jegyében zajlik: gyertyamártás, adventi koszorúkötés, karácsonyfadíszek készítése, vidám muzsika és összeborulás.

Mikulás a Szülők Házában

(Budapest, Szülők Háza – december 3-4.)

Már hagyománnyá vált, hogy minden évben 2 alkalommal látogat el a Mikulás a Szülők Házába, idén sem lesz ez másképp. Mindenkit szeretettel várnak, Minimuzsival, élő zenés Mikulás műsorral, interaktív játékkal, és természetesen a Nagyszakállúval, akinek hatalmas puttonya sok-sok ajándékot rejt.

Varázsputtony

Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, december 4. 11:30

Belzebubi és Krampuszi – egy „hagyományos” rosszcsont és egy trendhagyó, azaz jó útra tért krampusz meglovasítja a Télapó ajándékoktól rogyadozó puttonyát. Nagy meglepetésükre azonban nemcsak tárgyi ajándékok kerülnek elő a hatalmas zsákból!

PadlásMatiné

(Budapest, Millenáris Fogadó, Padlás Galéria – december 4.)

“Le a cipőkkel!” – hatalmas szőnyegeken, babzsákokkal, párnákkal rendezik be a Fogadó emeletét. Kreatív, képességfejlesztő játszósarok gyerekeknek, internetezési lehetőség szülőknek, újságok, magazinok, könyvek lesznek elérhetőek mindenki számára. A nap folyamán a barkácssarokban készíthet mindenki kedvére valót.

Diótörő – bábjáték

(Pécs, Bóbita Bábszínház – december 1-8.)

Marika álmában megelevenednek a bábok és a karácsonyfadíszek, ám a gonosz Egérkirály egérkatonáival háborút indít ellenük. Győzelmüket a bátor Diótörő herceg hiúsítja meg. Diótörő herceg a báb Marika hercegnőt magával viszi birodalmába, ahol megcsodálják a rózsák táncát és a csodapalotát.