Családháló

Kezdőoldal Otthon és trend Mindennapi tárgyak, amiket többször kéne takarítanunk, mint hisszük

Mindennapi tárgyak, amiket többször kéne takarítanunk, mint hisszük

Utánanéztünk néhány gyakran kérdésesen kezelt, minden háztartásban megtalálható dolog takarítási szükségleteinek.

Femcafe,

Pénztárca

A pénztárca takarítását sokan elfelejtik, pedig hetente kellene

Ha fizettünk valahol és pénzt fogtunk meg, automatikusan keressük a kézmosás lehetőségét. Addig nem eszünk, nem érünk az arcunkhoz, nem túrunk a hajunkba. Mindehhez nem kell mániásnak lenni, elég csak néhány rémisztő kutatási eredményt megnézni vagy arra gondolni, hány kéz fogdoshatta meg az adott papírt vagy érmét a kiadás óta eltelt akár évtizedekben. Valahogy a pénztárcánk takarítása mégsem olyan egyértelmű, pedig hetente szükség van rá, ugyanis több kórokozó bőven túlélné ezt az időintervallumot is, például az E.coli. A bőr pénztárcákat alkoholmentes fertőtlenítőkendővel, a többit egyszerűen kézzel vagy géppel érdemes mosni.

Törölköző

A rendszeresen kiszáradó törölközőt is hetente érdemes mosni

“Minek mossuk ki a törölközőt? A legtisztábbak vagyunk, amikor használjuk”, olvashattuk már sok viccrovatban, így nem is szabad ezt komolyan venni. A törölköző remek melegágyat nyújt a baktériumoknak és a gombáknak egyaránt, amennyiben nem hagyod kiszáradni. Győződj meg róla, hogy jól szellőző, meleg helyen tartod és a következő használatra teljesen megszárad. Ilyen körülmények között elég hetente mosni, ám érdemes feleannyi mosószerrel, mint amennyit máshoz használsz. Így maradnak könnyűek és puhák a törölköző szálai.

Farmer

Nem érdemes minden viselés után mosni, ha otthonra van váltónadrágod

Mindenki gardróbjának kötelező darabja a farmernadrág, de vajon milyen gyakran kéne mosni? Ismerek olyat, aki minden alkalommal kimossa és olyat is, aki még sosem mosott farmert. Valószínűleg Te is észrevetted már, hogy minden egyes mosással kicsit összemegy a nadrág, így 3-4 viselés után érdemes mosni, ha meg szeretnénk őrizni eredeti méretét. Ilyenkor viszont mindenképp kifordítva, nagyon alacsony hőfokon mossuk, ezzel óvható meg a színe és a rugalmassága legjobban.

 

A cikket ide kattintva tudod végigolvasni.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Helyre kell állítani a természetes reprodukciót Európában! Ez A nemzeti ügy!

Most három napig Budapestre figyel a világ a családok tekintetében, hiszen a Családok Budapesti Világtalálkozója a Budapesti Demográfiai Fórum 2-vel...

Close