Móka és adrenalin – a világ legjobb vidámparkjai

A világ legjobb és legnagyobb vidámparkjai nem csak kisgyerekeknek valók – a hullámvasút, a szabadesés és az őrültebbnél őrültebb játékok garantáltan izgalmas szórakozást nyújtanak a felnőtteknek is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 28. Gyarmati Orsolya

A világ legjobb és legnagyobb vidámparkjai nem csak kisgyerekeknek valók – a hullámvasút, a szabadesés és az őrültebbnél őrültebb játékok garantáltan izgalmas szórakozást nyújtanak a felnőtteknek is.Imádod a veszélyes játékokat? Bármilyen merész is legyen egy hullámvasút, biztosan felülsz rá? Akkor járd körbe velünk a legnagyobb és legjobb vidámparkokat, ahol az adrenalinszinted garantáltan az egekbe emelkedik.

A leggyorsabb hullámvasút – Port Aventura, Tarragona, Spanyolország

A híres spanyolországi vidámpark Barcelonától mindössze 1 órányi távolságra van, vonattal is könnyen elérheted. A fantasztikus park egyik legnagyobb durranása a Furius Baco, Európa leggyorsabb hullámvasútja és a Dragon Kahn, Európa legrégebbi hullámvasútja, ami nyolc fordulatot tesz meg. Ha pedig nem lenne elég a gyomorforgató élményekből, akkor ülj fel a Hurakan Condor nevű játékra, ahol 88 méter magasból élheted át a szabadesés élményét. Érdekes még az is, hogy a vidámpark területet a kontinensek mintájára alakították ki, az egyes részeket pedig vasút köti össze.