- Családháló - https://csaladhalo.hu -

Mostantól a férfi mosdókba is tesznek pelenkázót New Yorkban

New York állam vezetősége úgy tűnik, felismerte, hogy az apukák is pelenkáznak – írja cikkében a Huffington Post [1].

Az új rendelkezés, mely az épülő és felújított vécék berendezésére vonatkozik Újév első napjától lépett életbe. Ennek értelmében ezentúl a férfi mosdókba is kell pelenkázóasztalt helyezni.

Az intézkedés életbe lépésében fontos szerepet játszott az alábbi fotó, amelyet egy apuka osztott meg az instagramon még tavaly. Ő megfelelő helyiség hiányában így oldotta meg akkor a pelenkázást. Ő akkor azt írta a posztjában, hogy a pelekázók hiánya azt üzeni az apáknak, mintha nem is léteznének.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

This is a serious post!!! What’s the deal with not having changing tables in men’s bathroom as if we don’t exist!! #FLM #fatherslivesmatter clearly we do this often because look how comfortable my son is. It’s routine to him!!!! Let’s fix this problem! I Kaepernick drop a knee to this issue! @theshaderoom let’s show the innovation of fathers! #squatforchange [2]

Donte Palmer [3] (@3boys_1goal) által megosztott bejegyzés,

New York kormányzója még áprilisban így nyilatkozott az intézkedésről: “a kormányzóság büszkén mutatja meg a nemzetnek, hogy küzd a dolgozó szülők jogaiért és a pelenkázó biztosítása fontos lépés a nemek közötti egyenlő esély biztosítására. Mi támogatunk mindenkit életének ebben a kritikus szakaszában.”

Múlt évben Budapesten is született hasonló intézkedés [4], apák napja alkalmából babapelenkázó asztalokkal bővítette egyes budapesti nyilvános illemhelyek férfi oldalát a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.

Hozzászólások

hozzászólás