Nagyobbnak hazudják?

Átterjedt a férfiak frontjára is Nagy-Britanniában a "hiúsági méretszámozás": a ténylegesnél kisebb derékbőség szerepel a nadrágokon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 06. szabo.daniel

Átterjedt a férfiak frontjára is Nagy-Britanniában a “hiúsági méretszámozás”: a ténylegesnél kisebb derékbőség szerepel a nadrágokon.


A brit boltok 80 százaléka él ezzel a fortéllyal, a vevő pedig boldog, mert azt hiszi, hogy bő öt centivel “szűkebb” dereka kerülete az általa tudottnál. A kereskedelmi trükköt a nőknél kezdték bevetni, hogy karcsúbbnak higgyék magukat és persze lelkesebben vegyék meg a bővebb ruhákat.

A The Sunday Telegraph című brit lap felmérése szerint a nadrágoknak legalább a fele “alulméretezett” számozásában. A lap félszáz nadrágot vizsgált meg tucatnyi áruházban, és 28 volt nagyobb a ráírtnál.

A Levi’s amerikai ruhagyártó cég szóvivője magyarázatul azt hozta fel, hogy egyes szabásoknál – az 501-esnél és az 527-esnél – a nadrág övrésze lejjebb kell, hogy kerüljön a csípőn a divathoz igazodón, márpedig az a testtáj szélesebb, mint a derék, a méretnél viszont a derékbőséget adják meg – mivel a vevő azt ismeri -, nem pedig az éppen aktuális “divatvonalnak” megfelelő csípőszélességét.