Nászút hármasban

Használjátok ki a lehetőséget, és keljetek útra, hisz jó ideig nem lesz alkalmatok arra, hogy édes kettesben pihenjetek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 13. czefernek.lena

Használjátok ki a lehetőséget, és keljetek útra, hisz jó ideig nem lesz alkalmatok arra, hogy édes kettesben pihenjetek.


A közös, aktív pihenés jó alkalom arra, hogy párod is kiszakadjon a munkából, és együtt hangolódjatok rá a közelgő feladatokra, szülői szerepekre és nem utolsósorban arra, hogy a baba érkezése előtt alaposan kipihenjétek magatokat kettesben.

Nyugaton divatba jött

Tőlünk nyugatabbra már egész iparág épül a kismamák és párjaik utaztatására, az Egyesült Államokban külön kifejezést is alkottak rá: a honeymoon (mézeshetek) mintájára babymoonnak keresztelték a jelenséget. A panziók, szállodaláncok, utazási irodák és életmód-tanácsadó cégek azonnal elkezdték használni a kifejezést, és Ázsiától Európán át az Egyesült Arab Emirátusokig a nászutas csomagokhoz hasonló, szülés előtti kényeztető kiruccanásokat kínálnak a leendő szülőknek. A kismamák speciális masszázsokat és pakolásokat kapnak, este pedig gyertyafényes vacsorával kínálják a párokat.

Te is megszervezheted!

Az internet hemzseg a meglehetősen borsos árú külföldi babymoon-úticéloktól, ám az utóbbi években itthon is egyre több üdülőhely, vendégház és szálloda várja speciális szolgáltatásokkal a jövendőbeli szülőket. Ám ha a családi kassza nem engedi meg, hogy drága hotelek extra szolgáltatásait vegyétek igénybe, saját magatoknak is megszervezhetitek az utat. Mindössze néhány alapvető szempontot kell figyelembe vennetek.