Nejuralomban kevesebb a szex

Azokban a házasságokban, amelyekben a feleség hordja a nadrágot - vagy legalábbis jobban részt enged neki férje a családi döntéshozatalban -, kevesebb szexben van része a nejnek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 25. szabo.daniel

 

Azokban a házasságokban, amelyekben a feleség hordja a nadrágot – vagy legalábbis jobban részt enged neki férje a családi döntéshozatalban -, kevesebb szexben van része a nejnek.


 

 
Erre a felfedezésre a John Hopkins amerikai egyetem tudósai jutottak házas asszonyok családi autonómiáját és nemi életét firtatva. Michelle Hindin, a felmérésből született tanulmány fő szerzője szerint nagyon hasonló helyzet mutatkozott mind a hat országban, amelyekből “mintát” vettek. 
 
“Minél több önálló döntést hozhat egy feleség, annál ritkábban szeretkezik” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap Hindint. 
 
A felmérés egyebek közt megkérdezte a pároktól, hogy kié a végső szó nagy családi kiadások, mindennapi kiadások és családtagok, barátok meglátogatásában. A kutatók figyelemmel voltak a párok életkorára, vagyoni helyzetére, házasságuk hosszára is.
 
Carie Muntifering, a tanulmány társszerzője szerint egy feleség otthoni döntéshozatali pozíciója és szexuális aktivitása közötti összefüggés alapvető fontosságú a nők szexuális jogainak védelméhez, továbbá annak segítéséhez, hogy nemi életük biztonságos és örömteli legyen.