Nem tud beszélni unokájával a Kossuth-díjas színésznő!

Pásztor Erzsi családjától távol él. Lánya és annak gyermekei Olaszországban laknak. A színésznő nagy fájdalmára fiúunokája nem is tanult meg magyarul, így nem tud vele beszélgetni. A Kossuth-díjas művésznővel a Fábry-show felvételén készítettünk interjút.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 05. bencze.aron

Pásztor Erzsi családjától távol él. Lánya és annak gyermekei Olaszországban laknak. A színésznő nagy fájdalmára fiúunokája nem is tanult meg magyarul, így nem tud vele beszélgetni. A Kossuth-díjas művésznővel a Fábry-show felvételén készített interjút a Helyi Téma.


–       Sokáig a Madách Színház tagja volt. Hogyan viselte, amikor el kellett onnan jönnie?
–       Szerencsére jól. Illetve rosszul és jól, mert amikor Kerényi Imre kirúgott a színháztól, az nagyon rosszul esett. Amikor betöltöttem az ötvenötöt, azt mondta, tűnjek el, mert pont három darab van belőlem a színháznál, anélkül hogy megkérdeztem volna, kik azok, ő elmondta. Hát a fal adta a másikat… Most nem nevezem meg a hölgyeket. Nem telt el egy hónap se, visszahívott a Hegedűs a háztetőn egyik szerepére. Székhelyi József meghívott Szegedre, ahol pazar szerepeket játszottam, aztán pedig Darvasi Ilona is meghívott a Turay Ida Színházba, emellett Sopronban is sokat játszottam. Ez vidék volt, és nem Budapest, de én
megtaláltam az örömöt ezekben a feladatokban. A Madáchból mindenképpen kiestem volna, hiszen nem énekelhetek. Amióta zenede lett a színház, ott nincs helyem. De ez nem érintett rosszul: 77 éves vagyok, és több színházban játszom. Amikor bemegyek a színpadra, és tapsolnak, az nekem nagyon jó. A szerepek számítanak, nem pedig a színház. Fiatalok nem játszanak annyit, mint én. Persze, ha kapok egy új szerepet, mindig megingok.

(…)

–       Családja Olaszországban él, ki szokott menni hozzájuk?
–       Már nem szoktam, sokat utaztam már. A lányom több mint húsz éve kint él. Régen évente többször mentem. Akkor annyit kerestem, hogy nem számított ha három napra kiutazom repülővel. Nem magam miatt nem megyek, nem akarok gondot okozni nekik. Öreg vagyok már, bármi történhet ott velem, nem akarok a nyakukon maradni. Jöjjenek ők. A lányunokám kétszer is jön egy évben. Ő nagyon szépen beszél magyarul. A fiú tizenöt éves, vele sajnos nem tudok beszélni, nem tud magyarul. Amikor ő született a lányom már dolgozott, így sajnos nem tudta megtanítani neki a nyelvet.
–       2012-ben nyerte a Kossuth-díjat. Számított rá?
–       Nem. Biztos voltam benne, hogy én már nem kaphatok díjat. Nagyon-nagyon örültem neki, illetve örülök neki minden áldott nap. Én olyan színésznő vagyok, aki ezt igazán értékeli. Sokan, akik megkapják egy rövid idő után már úgy tekintenek rá: igen, Kossuth-díjas vagyok, na és? Hát én nem. Fent van a polcomon, és minden nap köszönök neki: szervusz, Lajcsi! Nagyon jóban vagyunk.