Nemzeti Vágta és évadnyitó a Millenárison

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 13. bencze.aron

Noha megjött a hidegfront, és egyre több a csapadék, még nem kell bevackolni magunkat a házba. A hétvégén ismét rengeteg színes program várja az érdeklődőket, ebből szemezgettünk néhányat.


Terrarisztika Budapest Börze, szakkiállítás és vásár

Időpont: 2012 szeptember 16. (vasárnap) 10:00-17:00

Helyszín: SYMA Rendezvényközpont 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

Belépő: felnőtt: 900 Ft.-, Diák: 600.-, 6 éves kor alatt Ingyenes

Még több információ:

+36 30 625-7899

info [at] terrarizstika [dot] hu;

http://www.terrarisztikabudapest.hu/

Immáron hatodik éve szervezik meg Magyarország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb Terrarisztika Börzéjét. Idén, szeptember 16-án a SYMA-ban ismét a hüllők, kétéltűek és ízeltlábúak lesznek a főszerepben.

Szeretnék, ha minél több gyerek és család megismerkedhetne ezekkel a csodálatos állatokkal. A börze látogatása 6 éves kor alatt ingyenes, a nagycsaládosoknak a belépők díjából 50% kedvezményt biztosítunk.

A gyerekek számára két fajta vetélkedővel készülünk, mellyel játékosan tanulhatnak az egzotikus állatokról és nyereményeket is nyerhetnek.

A börze ideje alatt, a szakmai előadásokon kívül, egy olyan kiállítást is szerveznek, mely bemutatja, hogy lehet igényesen, tartani ezeket az állatokat. A kiállítás fajlistája meglepetés lesz, de igyekszenek azért egy olyan kollekciót bemutatni, amely nem a kommersz fajokból áll össze, tehát igazi ritkaságok is helyet kapnak.

Nyitott Templomok Hétvégéje

Árpád-házi Szent Margit Templom (Bp., XIII. kerület Lehel tér)
szeptember 15-16 (szo. – vas.)             

15.  szombat

18.45 „Állok Istenért, Egyházért, hazáért” – Egyháztörténelmi előadás és irodalmi szemelvények Mindszenty József bíboros életéről és vértanúságáról

19.45 Bach orgonamuzsika

20.00 Templombemutató séta

20.45 Bach orgonamuzsika

21.00 Éjszakai toronytúra, találkozás a templomkertben

21.30 Szabadtéri gitáros hálaadás a templom előtt

16. vasárnap            

10.00 Gyermekprogram, aszfaltrajzverseny

10.30 Pályi László atya 50. évfordulós aranymiséje utána kerti parti

17.00 Templombemutató séta

18.00 Kájoni mise a Patrona Hungariae Gimnázium kórusának előadásában

19.00 Tóth Kristóf fotókiállításának megnyitója

Nemzeti Vágta
(Budapest, Hősök tere – szeptember 15-16.)

A rendezvényen a lovak és a lovassportok kapják a főszerepet, valamint a különböző korok korabeli lovasságának bemutatása (például Hadik-huszárok). Az esemény központi eleme a névadó “Nemzeti Vágta”, melyre évente mintegy 100 település nevezi be a lovát és lovasát. A Nemzeti Vágtára jelentkezhet minden magyar önkormányzat, minden határon túli közösség, de akár magánszemély is.

Eötvös cirkusz
(Budapest, Pólus Center Parkoló – szeptember 13-23.)

A manézs örök csodája minden nemzedéknek! Ezeregy Attrakció a mesés Keletről! A műsorban megelevenedik Egyiptom varázslatos világa és gyönyörű királynője, Kleopátra. A Fátyol titkai – a Kelet csábítása – a Gyönyörűségek Kertje a porondon! Tűz-, tánc- és látványeffektek teszik felejthetetlenné a Titokzatos Keleti Utazást. A Sivatag Fejedelmei és a Nílus Királyai – egzotikus állatok kavalkádja: krokodilok, kajmánok, leguánok, skorpiók, óriáskígyók és különleges mérgeskígyók a Kelet Varázsában.

“Csillagszemű” gyermek néptáncoktatás
(Budapest, Eötvös 10 – szeptember 12. szerda, 16:00)

Szeptemberben folytatódik a Csillagszemű néptánc oktatás a Timár módszer segítségével, ahol a gyermekek a néptáncot anyanyelvként tanulják. Nagy szeretettel várják az ovis gyerkőcöket, akik szeretik a táncot, népzenét, jó társaságot és a vidám kikapcsolódást.

Millenáris Évadnyitó-Nagy Ringató
(Budapest, Millenáris – szeptember 15. szombat, 10:00)

“Nagy Ringatóval” nyitják meg az új évadot a Millenárison. Dallal, muzsikával, játékkal, tánccal, mesével, vásári forgataggal várják a kicsiket és nagyokat. Nagy, közös énekléssel – Ringatóval – veszi kezdetét az évadnyitó a Fogadóban, majd a Kolibri Kiadó mutatja be a legújabb, igazi különlegességnek számító Ringató könyvét. A mulatság a Kolompos Együttes gyermek táncházával folytatódik.

Lakótelepi Mulatság
(Budapest, József Attila-lakótelep szeptember 14. (péntek) – 16.)

A Lakótelepi Mulatságnak Budapest egyik legszebb és legzöldebb lakótelepe, a több botanikai és építészeti ritkasággal büszkélkedő ferencvárosi József Attila-lakótelep ad otthont. A rendezvény minden korosztály számára izgalmas kulturális programokat, koncerteket, játékos feladatokat és változatos gasztronómiai csemegéket ígér. Az idei lakótelepi rendezvényen a hagyományos családi programok mellett külön hangsúlyt kapnak az Egészség-és környezetvédelmi programok.