Ők a legszexisebb politikusok a Földön

Szépnek lenni jó. Az emberek többségének az a véleménye, hogy a szép ember sikeresebb, boldogabb lehet, mint egy előnytelen külsejű. Áll mindez a politikában is, de kik a legszebbek? Aktmodelltől a jogászig, magyar résztvevőkkel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 16. szabo.daniel

Szépnek lenni jó. Az emberek többségének az a véleménye, hogy a szép ember sikeresebb, boldogabb lehet, mint egy előnytelen külsejű. Áll mindez a politikában is, de kik a legszebbek? Aktmodelltől a jogászig, magyar résztvevőkkel.


 

1. Luciana Leon

Peru legfiatalabb parlamenti képviselőjéről van szó. A 34 éves hölgyet pár éve egy magazin szavazásán megválasztották a legszebb politikusnőnek. Szépsége azóta mitsem kopott, valljuk be, szívesen ülnénk vele egy frakcióban.

2. Mara Carfagna


 

A 37 esztendős olasz politikusnő karrierje nem a parlamentben kezdődött. Fiatalabb korában modellkedett, 1997-ben a Miss Italy hatodik helyezettjévé is választották. Nem ragaszkodott a ruháihoz sem túlzottan: szolid aktokat bőven találni róla. Legmagasabb politikai tisztségét a Berlusconi-vezette kormányban, esélyegyenlőségi miniszterként viselte.

3. Alina Kabaeva

A nőket hírhedten kedvelő Berlusconi mellett Vlagyimir Putyin sem szégyenkezhet, hiszen olyan szépségek ülnek „mellette”, mint a még 20-as éveit taposó Kabaeva. A korábban műkorcsolyázó hölgy egyébként állítólag kedvese is volt az orosz elnöknek, állandó tagja az orosz alsóháznak.

A szépség – Marla Carfagnához hasonlóan – fehérneműs fotózásokat is vállalt.

4. Maria Kozsevnyikova


 

Berlusconi és Putyin „meccsében” utóbbinak újabb pont, hogy az új kormánypárti frakció tagjai között megtaláljuk Maria Kozsevnyikovát.

A Playboy-címlapon is tetszelgő modellt tavaly egy magazin szavazásán az ország legszexisebb nőjének választották.

5. Julija Timosenko


 

Minden hasonló lista kihagyhatatlan szereplője nem pusztán szépsége miatt ismert: a volt ukrán miniszterelnök jelenleg börtönben csücsül, még tavaly októberben ítélte el a kijevi bíróság hét év szabadságvesztésre – az ítélet szerint Timosenko miniszterelnöki munkája során az ország számára előnytelen gázszerződéseket kötött 2009-ben. Az ítéletet később helybenhagyták, így a politikus úgy tűnik 2018-ig rács mögött marad.

Sajnálhatjuk, hiszen gyönyörű szőke haja és klasszikus frizurái üde színfoltot jelentettek e szikár területen.

6. Eunice Olsen

„Szimpla” szépségkirálynőként kezdte karrierjét, majd feltűnt a Szerencsekerék háziasszonyaként is, jelenleg pedig a szingapúri parlament tagja.

Végül lássuk a Magyar versenyzőket: a szerkesztőség szavazásán mindössze három – ebben a témában – említésre méltó név maradt, ők egyben a legfiatalabbak is. Lapozzon!

8. Dúró Dóra


 

A 87-es születésű Dúró Dóra a Jobbik országgyűlési képviselője, az országgyűlés egyik korjegyzője, a párt Oktatási és Kulturális Kabinetjének elnöke, illetve szóvivője. Érdekesség, hogy férje – Novák Előd – egyben párttársa, ők jelenleg az egyetlen házaspár a parlamentben.

Politikailag ugyan ellenlábasok, szépségükhöz azonban nem fér kétség:

9. Szabó Tímea


 

A Lehet Más a Politika parlamenti frakcióvezető-helyettese, aki a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd később a Harvard Egyetem jogi karán tanult.

10. Szabó Rebeka Katalin


 

Biológus, ökológus, politikus. Kutatási területe a növényökológia és az ökológiai restauráció. 2009-ben a Lehet Más a Politika egyik alapítója, 2009 és 2010 között az országos választmány tagja. 2010-től országgyűlési képviselő.